Skocz do zawartości
IGNORED

Serwer Audio Pioneer X-HM72 i konverter usb Jarka-c gra pieknie

nikifor

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mikro wieze a w zasadzie to serwer audio,i postanowiłem ją osłuchać na wszelkiego rodzaju plikach od Spotify conect do Plików DSD przez Usb,no i niestety żadne z nich nie dorównuje jakością podpiętemu konverterowi DIY Jarka-c do laptopa i włączonym Tidalu,

Serwe ten ma możliwość pracowania jako dac i posiada wejście optyczne IN na dac żadne bezstratne pliki grane bezpośrednio z wejścia USB czy to nawet z orginalnej płyty cd nie daja takiej jakośći ,czystośći i dynamiki dzwięku jak z konwertera,czy to oznacza,ze konwerter który jest zamontowany w mini wiezy Pioneer-HM72 jest dużo słabszej jakośći jak zewnętrzny konverter diy Jarka-c?

Wieża ta nietety nie posiada wyjścia audio out,w przyszłośći będę chciał takie wyjscie dorobić,jeszcze nie wiem jak ale moze z waszą pomocą da się to zrobić:)

konwerter jarka podaje do DAC sygnał szyną I2S a nie Toslinkiem, stąd pewnie różnica. Na cyfrowym działa ci regulacja głośności? to też może być powód

Siemasz mała, wpadniemy do mnie posłuchać radia? mam nowy audiofilski kabel antenowy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.