Skocz do zawartości
IGNORED

Tani zestaw stereo do domlu na wsi 500-1000

Gość włóczykij2

Rekomendowane odpowiedzi

Gość włóczykij2

(Konto usunięte)

Cześć,

Więc tak, chciałbym zbudować zestaw do sporadycznego odtwarzania muzyki z gramofonu, neta i przy okazji podłączonego do tego tv.

Budżet mocno ograniczony 500-1000zł, więc w grę myślę głównie używki, ew. coś chińskiego.

Posiadam gramofon.

Potrzebowałbym:

- pre gramofonowy,

- wzmak,

- dac,

- kolumny,

- kable,

- pewnie jakiś odtwarzacz do tego bedzie potrzebny, żeby polaczyć to z netem.

Jak widać potrzeby duże, a budżet śmieszny, ale może podrzucicie jakieś gotowe pomysły co wziąć. Mam czas do świąt :)

Jakis pioneer z serii a... tam juz pre gramofonowe powinno byc (250-300zl). Do tego najtanszy dac arcama (150-200zl). Kolumny tannoy z serii 6xx (ok 400zl) np:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kable z castoramy. Mam nadzieje, ze masz komputer i nie szukasz jeszcze w tej cenie wzmacniacza z funkcjami sieciowymi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wieza STEREO Technics :)

Cześć,

Więc tak, chciałbym zbudować zestaw do sporadycznego odtwarzania muzyki z gramofonu, neta i przy okazji podłączonego do tego tv.

Budżet mocno ograniczony 500-1000zł, więc w grę myślę głównie używki, ew. coś chińskiego.

Posiadam gramofon.

Potrzebowałbym:

- pre gramofonowy,

- wzmak,

- dac,

- kolumny,

- kable,

- pewnie jakiś odtwarzacz do tego bedzie potrzebny, żeby polaczyć to z netem.

Jak widać potrzeby duże, a budżet śmieszny, ale może podrzucicie jakieś gotowe pomysły co wziąć. Mam czas do świąt :)

Marzenia jak stąd do wieczności...

De gustibus non est disputandum

Wszystkiego łącznie z netem raczej się nie da. Kup z drugiej ręki Yamaha PianoCraft i jakiś pre gramofonowy (tylko dowiedz się wcześniej czy to będzie współpracować). W tej cenie przy składaniu różnych tanich urządzeń do kupy polegniesz.

Gość włóczykij2

(Konto usunięte)

Ok Panowie, to już właściwie zaczyna mi się bardziej podobać :)

Ew. co myślicie o takim rozwiązaniu.

Amplituner sieciowy + pre gramofonu (chyba, ze jest w ampli) + kolumny (lub podłączam istniejący gosnik stereo bose, ktory mam), sterowany z aplikacji w tablecie czy cos.

Tylko jak to wygląda z oglądaniem filmow, można jakoś przez ampli go przesyłać?

Gość włóczykij2

(Konto usunięte)

Jeszcze wpadłem na inne rozwiązanie, które chyba będzie dla mnie najlepsze :)

Kupię amp i pre do gramofonu i tyle.

Byloby tak:

tablet -> xbox -> amp -> kolumny i w dugiej linii gramofon -> pre -> amp.

Dobrze mysle?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.