Skocz do zawartości
IGNORED

Amperex 6dj8 orange globe

Maciejus19

Rekomendowane odpowiedzi

e88cc tesla gold pin

JAN blizniacza z Sylvania JAN 6922

jj e88cc

Miałem je wszystkie. Amperex Orange Globe jest z nich wszystkich najbarwniejsza IMHO.

Jeżeli chcesz jeszcze cieplej i bardziej dociążone to możesz spróbować Mullarda Blackburn. Ale licz się z pogorszeniem dynamiki.

Miałem je wszystkie. Amperex Orange Globe jest z nich wszystkich najbarwniejsza IMHO.

Jeżeli chcesz jeszcze cieplej i bardziej dociążone to możesz spróbować Mullarda Blackburn. Ale licz się z pogorszeniem dynamiki.

amperex jest w mniejszym stopniu ocieplony od mullarda a cieplejszy od tesli i JAN.

Mogli byśmy przybrać jakąś umowną skale np procentową to bardzo by mi to pomogło?

Dziękuje za odpowiedz

nawiązuje do określeń recenzentów . Pierwsza z brzegu "Tu do gry wkracza wymienny układ wzmacniający, który pozwala doinwestować w Cube’a i ulepszyć jego brzmienie o kolejną klasę dźwiękową, np. stosując porządny układ dyskretny"

Wracając do amperex to mógłbyś je pokrótce porównać do 6n1p ew :)?

"Tu do gry wkracza wymienny układ wzmacniający, który pozwala doinwestować w Cube’a i ulepszyć jego brzmienie o kolejną klasę dźwiękową, np. stosując porządny układ dyskretny"

Co to za belkot?

Wracając do amperex to mógłbyś je pokrótce porównać do 6n1p ew :)?

Nie. Bo 6N1P to zupełnie inna lampa o zupełnie innych parametrach, nie posiadająca zachodnich odpowiedników. A ponieważ handlarzyny mają tego bardzo dużo do opchnięcia, to na każdym portalu aukcyjnym wciskają kity że to zamiennik dla 6DJ8.

W moim wzmacniaczu pasuje Schiit LYR

Co to za belkot?

Nie. Bo 6N1P to zupełnie inna lampa o zupełnie innych parametrach, nie posiadająca zachodnich odpowiedników. A ponieważ handlarzyny mają tego bardzo dużo do opchnięcia, to na każdym portalu aukcyjnym wciskają kity że to zamiennik dla 6DJ8.

Do mojego hybrydowego schiit lyr pasuje

Chodzi mi o różnice soniczne

W moim wzmacniaczu pasuje Schiit LYR

Do mojego hybrydowego schiit lyr pasuje

Chodzi mi o różnice soniczne

Skoro do Shit lyyr pasuje 6N1P, to chodzi o różnice soniczne między czym?

orange globe 6dj8 a 6n1p ew

Skoro do Shit lyyr pasuje 6N1P, to chodzi o różnice soniczne między czym?

amperex 6dj8 orange względem 6n1p i 6922 philips jan (brakuje mi w nich ciepła )

będę ogromnie wdzięczny . Cieżko o bezpośrednie porównanie w sieci

orange globe 6dj8 a 6n1p ew

amperex 6dj8 orange względem 6n1p i 6922 philips jan (brakuje mi w nich ciepła )

będę ogromnie wdzięczny . Cieżko o bezpośrednie porównanie w sieci

No i prawidłowo że nie ma bezpośrednich porównań w sieci. Jakże mogą być takowe, skoro to są całkiem różne lampy i nie można ich stosować w tym samym urządzeniu bez przebudowy owego urządzenia.

Ale philipsy i amperexy można . Mówiąc wprost czy amperexy są dużo cieplejsze i nasycone od JAN philips 6922 ?

No i prawidłowo że nie ma bezpośrednich porównań w sieci. Jakże mogą być takowe, skoro to są całkiem różne lampy i nie można ich stosować w tym samym urządzeniu bez przebudowy owego urządzenia.

odbieram JAN jako dość jasne brzmienie eteryczne aczkolwiek delikatnie ocieplone

• 4 tygodnie później...

Co to za belkot?

Nie. Bo 6N1P to zupełnie inna lampa o zupełnie innych parametrach, nie posiadająca zachodnich odpowiedników. A ponieważ handlar

zyny mają tego bardzo dużo do opchnięcia, to na każdym portalu aukcyjnym wciskają kity że to zamiennik dla 6DJ8.

Czyz 6cg7/6fq7 i ECC85 nie sa zamienne z 6N1P? Tych ostatnich juz w ogole nie uzywam

Czyz 6cg7/6fq7 i ECC85 nie sa zamienne z 6N1P? Tych ostatnich juz w ogole nie uzywam

Ściśle rzecz biorąc, to nie są zamiennikami, ale 6CG7/6FQ7 może pracować w identycznej aplikacji jak 6N1P, tyle że zagra nieco ciszej bo ma niższe wzmocnienie.

ECC85 też zadziała, ale ma już wyraźnie odmienne od 6N1P parametry, i żeby było prawidłowo, to należałoby kilka rezystorów w urządzeniu powymieniać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.