Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie aktywne głośniki do Denona DP-29F

Masu91

Rekomendowane odpowiedzi

Masu91...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Też ładnie wygląda, gdybym nie szalał w tym miesiącu, sam bym kupił.

Ukryta Zawartość

bardziej o lenco mi chodziło , że gorsze od denona - zdarzają się jaja z obrotami i geometrią ramienia wkładki

henjot -> fajny tylko potencjometry do czyszczenia.

Masu91...

Ukryta Zawartość

Też ładnie wygląda, gdybym nie szalał w tym miesiącu, sam bym kupił.

To jest combo? Tzn co jeszcze jest potrzebne do grania. Pasywne kolumny? Aktywne monitory? Wygląda na solidny sprzęt.

Ukryta Zawartość

No i mam zagwozdkę jakiej jeszcze nie miałem. Z jednej strony widzę, że ten sprzęt jest dobry, ma ciekawe tunery i podświetlane wyświetlacze, a do tego wystarczą pasywne kolumny, które można kupić czasem za grosze, a z drugiej strony jeszcze pół godziny temu cieszyłem się, że mam już w głowie ułożoną koncepcję z tym Kruger&Matzem i jakimiś ładnymi monitorami.

Chyba jednak stanę po stronie ducha nowości. Gdybym brał dla siebie, wziąłbym tę Salorę, ale to dlatego, że wtedy tylko do siebie miałbym pretensję jakby coś było nie tak. Dodatkowo na początek zawsze prostota będzie kluczowa, a tutaj jednak jest więcej do zrozumienia niż w przypadku tego Kruger&Matza. Najwyżej będę żałował, ale Salora znajdzie innego właściciela.

Jakbyś potrzebował, to zmieniła mi się koncepcja i na sprzedaż mam taki komplecik:

(Jeśli Cię interesuje, szczegóły na PW.)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trochę się mylisz, bo salorę podłączysz i powinna grać bez niespodzianek . A pomyślałeś o wpływie aktywnych monitorków na wkładkę - to może brumić w końcu są tam w środku trafa. Na pewno będziesz musiał to jakoś porozstawiać. Salora była by też ozdobą i gra to lepiej niż nowy zestaw.

Bolo..., pozwólmy mu wybrać według jego uznania. Ty, ja, i "paru" innych wybralibyśmy starsze sprzęty, ale dobre. Masu zaczyna, więc musi zapłacić frycowe. Każdy z nas na początku popełniał podobne błędy. Jest to dość kosztowna przyjemność.

Oczywiście zawsze decyzja należy do autora , wiem że ma nie lekko. :P .Niech duma i wie że wkładka może buczeć jak będzie blisko pola magnetycznego. W końcu prezent ma się udać.

Oczywiście zawsze decyzja należy do autora , wiem że ma nie lekko. :P .Niech duma i wie że wkładka może buczeć jak będzie blisko pola magnetycznego. W końcu prezent ma się udać.

Bolo..., pozwólmy mu wybrać według jego uznania. Ty, ja, i "paru" innych wybralibyśmy starsze sprzęty, ale dobre. Masu zaczyna, więc musi zapłacić frycowe. Każdy z nas na początku popełniał podobne błędy. Jest to dość kosztowna przyjemność.

Oboje macie dużo racji. Co do Salory, to zdaję sobie sprawę (ba, jestem niemal pewny), że byłby to sprzęt godny tych pieniędzy, a nawet jako laik widzę, że jest to inna klasa sprzętu niż to co rozważam. Uważam jednak, że w przypadku mojego taty, powodem dla którego prezent mógłby nie być udany byłyby prędzej zgrzyty wynikające z tego, że coś trzeba poprawić, dać do ustawienia, wymienienia itp. Myślę, że wiecie co mam na myśli. Wierzę, że dla osób w temacie gramofonów takie dopieszczanie to może swego rodzaju rytuał, który ma nawet dla nich znamiona przyjemnego, lecz znając mojego tatę (i siebie również), wiem że ponad wszystko będziemy na początku doceniać fakt, że wszystko działa i nie wymaga dodatkowego ustawiania. Może jest to banalny i prozaiczny powód, ale wiem już pod tym względem czego szukam i od czego chcę zacząć.

Co do nakładki to bardzo dziękuję za informację. Nie pomyślałem o tym, a rzeczywiście nie byłoby wesoło, jeśli gramofon zacząłby zbierać takie buczenie. Mimo wszystko pozostaje mi spróbować i rozstawić to na odpowiednim metrażu.

Podsumowując, myślę, że wiem już wszystko co potrzebuję. Nie sądziłem, że w ciągu doby uda mi się uzyskać tyle potrzebnych informacji i rozwiać niemal wszystkie wątpliwości. Przyznam się, że obawiałem się pisząc tu, że od razu usłyszę krytykę w stylu "dołóż przynajmniej 500zł, a z takim budżetem kup ojcu mp3, chyba że go bardzo nie kochasz to rób po swojemu". Zbyt często widać takie odpowiedzi w środowisku audio od ludzi, którzy tak mocno przesiąknęli wysoką półką, że reszta jest dla nich już tylko kartonowym badziewiem. Dziękuję wszystkim, którzy próbowali postawić się na moim miejscu i z moim budżetem. Wiedząc, że tak pomocne osoby funkcjonują w środowisku analogowych brzmień mam jeszcze większą ochotę dołączyć do was w przyszłości ze swoim sprzętem :)

Temat można zamknąć. Jeszcze raz dziękuję :)

Masu... nie wiem ile masz lat, ale pomysł z gramofonem jest świetny. Według mnie świadczy to o Twojej dojrzałości. Zauważyłeś stare, stojące w domu winyle i dasz im drugie życie.:-) Chwała Ci za to.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.