Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do Akai AA-1050?

Misio38

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Liczyłem, że Ktoś poleci jakieś konkretne kolumny. Ja sam do tego Akai aa1055 używam kolumn Grundig box 5500. Nie umiem opisywać wrażeń dźwiękowych, dla mnie grają wyraźnie i dynamicznie. Dla mnie brak trochę basu.

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

Witam. Sprzedałem te moje kolumny 'Grundig box 5500'. Jakiś czas używałem kolumienek od gramofonu 'Unitra -licence Telefunken' - takie w obudowie plexi, z jednym jajowatym głośnikiem... Ale do rzeczy : przywiózł dziś kurier kolumny 'Grundig box 850'. Strasznie ciężkie, jak na właściwie niewielkie wymiary (mniejsze od' 5500', a o wiele mniejsze od 'Altus 140', które kiedyś miałem). Postawiłem je na podłodze, podłączyłem i grają. Nie wiem jak to opisać,ale w porównaniu z poprzednimi 'grundikami' z tych dźwięk jest dosłownie potężny, jest tego dźwięku jakby dużo więcej .Posłuchałem sobie płyty, którą kiedyś dała mi mama : 'Russian Melodies' wydanie Pronit, orkiestra Jack'a White'a - niesamowite. Jeszcze sprawa ustawienia tych kolumn, gdzieś czytałem, że muszą być lekko odchylone do tyłu.... Za nieco ponad 500 zł z przesyłką jestem zadowolony z kolumn, pozdrawiam, j

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.