Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil coraz mniejszy

mlb

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Jozwa - po prostu ostatnio dość głęboko analizowałem kondycję finansową Tonsila i wyciągnąłem takie a nie inne wnioski.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Ciekawe czy księgowi Tonsila słyszeli o dotacjach UE ? Np. na wprowadzenie produktów innowacyjnych.

Ta bioceluloza mnie ciekawi już od kilku lat (tak, tak - to nie jest nowy projekt. Już dwa lata temu była na stronie internetowej Tonsila). Ciekawe kto kupi od Tonsil SA w Upadłości patent i linie technologiczną do produkcji tego głośnika.

Może się okazać, dziwnym zbiegiem okoliczności, że np. Pioneer?

Fenixy, Protony i Excellence też widziałem w MM - i nawet były włączone.

Ale słuchawek nima.

A trochę szkoda, bo SD426A i SD409A mogłyby spokojnie konkurować z tym całym smietnikiem zachodnich marek do 200zł.

pozdr.

A kto wie czy te modele sluchawek sa wlasnymi opracowaniami Tonsil-a czy tez kolejnymi licencjami ? Pierwsze sluchawki hi-fi (i mikrofony przy okazji) kupiono od niemieckiej firmy MBQuart. Czy w nowych modelach sa jakies ciekawe rozwiazania techniczne ?

Ja pamiętam SD501 - słuchawki dla twardzieli - łeb od nich odpadał ;)

Nastepne modele 409, 42-coś i ostatnie 426A. Nie wiem co w nich było ale nowsze modele były znacznie lżejsze.

pozdr.

Dudivan - Bo SD501 wążyły blisko 0,5kg. I żeby się utrzymać na głowie musiały dość mocno cisnąć. A i tak przy poruszaniu głową zmieniały nieco położenie. Nie dało się w nich dłużej wytrzymać. Znajomy wpadła na technike odłuchy na leżąco :) Tak było najwygodniej.

SD426A to juz zupełnie inny komfort. Nie wiem jak one grają względem siebie bo nie miałem okazji dokonać odsłuchów porównawczych.

Zresztą ze słuchawkami to generalnie jest taki problem. Słuchając np. w MediaMarkcie można jedynie stwierdzić że jest różnica między słuchawkami za 100zł. i za 800zł.

pozdr.

Panowie,

planuje wygrac na loterii, jakies 120 mil. dolarow (ktos wygra w zeszlym roku, wiec teraz moja kolej), wykupie te nieszczesne zaklady Tonsil, bo zawsze ich lubilem i wiele konstrukcji na ich glosnikach zbudowalem. Bede potrzebowal pomocy, oczywiscie. Zauwazylem tu, na forum, kilku zapalencow, fachowcow. Oferuje wiec prace.

Bedziemy tez potrzebowac kogos do marketingu, napewno macie znajomych po kierunku. Kilka fajnych panienek, jako "asystentki" do rozmow z klijentami, dobrego cwaniaka ksiegowego, kilku dobrych prawnikow i jakos to pojdzie.

No to co? Pomozecie? No!

Wcale nie zartuje, jak bym mial kase to bym w to wszedl. Mozliwosci sa, tylko trzeba dobrze pomyslec, plan miec, wybierac kandydatow do pracy na podstawie tego co prezentuja, a nie czyimi sa znajomymi. Mozna tu kase zrobic. TO NA PEWNO.

problem w tym ze to w sumie ciagle jest niczyje (tu komuna ciagle nas w d..pe gryzie nawet po smierci) i nikomu niezalezy zeby Tonsil produkowal, bo nikt w to wlasnych pienazkow niezainwestowal.

Firebird!

Wchodze w to!!! Zrobimy z tego firme złotko..ja sie tam chin nie boje wbrew pozorom maja małą motywacje i praca w obozach pracy szybko ich znudzi albo wykonczy..tez w nieskonczonosc nie bada tacy tani bo to my mamy koksownie nie oni..a rudy zelaza rosna w szwecjii..Forumowicze nam pomoga zrobimy kilka serii kolumn załatwie kontrakt z M Marktem...i to taki aby cała europa mówiła.."powinni im tego zabronic!!"

Balcerowicz musi odejsc razem z Lewandowskim...wstyd aby w 20 wieku w kraju w srodku europy było 3 miliony bezrobotnych i panstwo z dumą mowiło ze podpisało układ akcesyjny z UE ....KTÓRY UMOZLIWIA PRACE OBYWATELOM W NIEKTÓRYCH KRAJACH EUROPY....to po to nasze ukochane dzieciaki sie ucza aby za marne grosze pracować u jakiegos spoconego grubego szwaba, smierdzacego pizza włocha ..czy patrzacego obelesnym wzrokiem franzuza..albo u smierdzacego wisky angola..Zauważcie jedno nasi obecnie rzadzacy ani ci którzy chca rzadzic tak naprawde poz tym ze chca sobie nabic kabze ..to nawet nie maja zadnej wizjii przyszłosci i celu dla naszego kraju..jestesmy skonczeni.

Piotrek cóż za defetyzm i rasizm! :O)

Pamiętam jak przez mgłę pierwsze kolumny taki malutki Tonsil,póżniej trochę większe w obudowie zamknięte coś mi tam w głowie świta jakieś 30(podłączone do Merkurego-to taki amplituner z pseudo kwadro do dziś pamiętam jak Highway to Hell-AC/DC z winyla zagrało na 4 kolumny hoho)póżniej Altony 2 pokrętła,te pierścienie wokół głośników ;o) poezja i hi-end peerelowski po prostu.Szkoda firmy,ludzi.A prezes chyba przyjechał w teczce ;o)

Piotrek608 -popieram w pełnej rozciągłości itp itd tylko szkoda ze jest nas tak mało (ale znając polskie realia to i tak cwaniaki itp pchali by sie drzwiami i oknami tylko żeby sie nachapać a w koncu zadzwoniłby jakiś poseł czy minister po łapówke coś ala wykończenie optimusa pana Kluski)

• Redaktorzy

ee tam. Jakiś topowy model ( ze 180cm wysokości, prawdziwa politura na orzechu, żeby do ludwików pasowało) wysłałoby się do Belwederu (tak jak to zrobiło A&H) i byłoby po sprawie.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

i trochę off topic. jeśli zaglądaja na to forum web admini Tonsila to mam jedną uwagę: istnieją oprócz MS Explodera jeszcze inne przeglądarki (np.Mozilla), więc dobrze byłoby dostosować stronę główną Tonsila również do nich.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

napisz maila do admina ;)

BTW adres tonsila to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To jest domena załozona przez jednego z tych cwaniaczków którzy rejestrują bliskoznaczne nazwy w nadziej że firmy których markę mogliby naruszyć zapłacą im za odstapienie takiego adresu.

Ale tu się gość pomylił niestety ;) Frajer! Do wymuszeń też trza mieć łeb na karku, a nie tyko klawiaturę pod palcami :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.