Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD dla wzmacniacza Yamaha A-S1000

Saevel

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie również A-S1000 najlepiej brzmi w trybie Direct.

Tak swoją drogą chyba zdecyduję się na odtwarzacz, którego wcześniej w ogóle nie brałem pod uwagę (ze względu na jego niższy zakres cenowy) a mianowicie Denona DCD720AE. Miałem okazję czytać dziś porównanie CD'eków do 2000zł w magazynie Audio Video z grudnia 2015 (min. Yamaha CD-S700, Marantz CD5005 i CD6005, Pioneer PD-30 oraz Cambridge CXC i oczywiście wspomniany Denon DCD720AE). O dziwo najtańszy Denon zdobył rekomendację i to jak opisane zostało brzmienie tego CD (przestrzenne, muzykalne, ciepłe, z lekko wycofaną górą) wydaje mi się idealnym partnerem dla mojej Yamahy (lepszym niż, którekolwiek z tej stawki a do tego najtańszym!). Teraz moje pytanie do kolegów, czy ten rzeczony najnowszy model a konstrukcja starsza (DCD700AE) to identyczne odtwarzacze z kosmetycznymi zmianami czy zupełnie inne urządzenia? Pytam, ponieważ wydaje się, że DCD720AE może być dla mnie idealnym wyborem (a przyszłościowo zostanie kilka złotówek na jakiegoś DAC'a)...ale jeśli DCD700AE brzmi tak samo, to z drugiej ręki można mieć dosłownie za parę groszy...a do tego jest wykonany w Japonii a nie w PRC jak nowszy model. Co radzicie? Brać nowy na gwarancji, czy kupić DCD700AE za połowę lub mniej jego ceny i dostać to samo, ciesząc się z zaoszczędzonej kasy?

Pokrętła regulacji są po to aby je używać :) i mimo że to nie audifilskie wiele osób je stosuje i ok. Jeśli tak im bardziej odpowiada to dobrze.

Saevel, odziwo Denon dcd720 to dobry dźwiękowo cd. Ma jednak wadę. Co jakiś czas lubi się przyciąć. Zostawić płytę nie reagować na przyciski. Nie mówię że wszystkie ale na 8 sztuk 2-3 miały dokładnie to samo. Mogę ci wysłać tego cd do testów.

Pozdrawiam

Akurat tak sie sklada, że mam DCD 720 już 3 rok od nowości i zadne zacięcia nie wystepuja - chodzi idealnie. Zostal on po sprzedaży PMA720 i gra obecnie z Yamaha AS701. Brzmieniowo jest to charakter podobny do wzmacniaczy Denona. Niski model wiec nie ma co oczekiwac, gra w miare równo i poprawnie. Ale do As1000 to ja bym wolal CDS700, to już troszke inna jakość.

Marantz PM6007, Marantz CD6007, Sony UBP-X700, Dali Oberon 7, QED Performance RCA, QED XT25

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No wiesz, to "trochę" więcej niż sobie założyłem. Dwa i pół raza więcej niż za nowe DCD720AE, wiem że to inne urządzenia no ale cóż. Nie jestem przekonany, czy doceniłbym różnicę i była by adekwatna do wzrostu ceny. Rozmawialiśmy zresztą na priv o moim maksymalnym budżecie. :) to już zdecydowanie wolałbym dołożyć do Twojego DCD2000AE za te pieniądze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Biorąc pod uwagę cenę 720 i tak wypada dobrze. 1510 to cena prawie 3 sztuk :)

A 1520 no właśnie.

Zawsze jest możliwość wymiany odtwarzacza jeśli nie spasuje :)

Po prostu kwestia sprawdzenia czy w takiej konfiguracji "wystarczy".

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.