Skocz do zawartości
IGNORED

Chciałbym zacząć przygodę z lampą

matimumi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, czytam i wertuje te wszystkie posty i tematy i robię się tylko głupszy. Moje pytanie jest bardzo proste czy w przedziale 2000zl jest sens zaczynać przygodę z lampą? Posiadam teraz starego Marantza PM750DC do tego monitory Jamo Concert 8 gra świetnie szczególnie blues i jazz, jednak apetyt rośnie w miarę jedzenia i chciałbym iść krok dalej w stronę lamp. Monitory zostają tylko czy w tym przedziale cenowym dostanę wzmacniacz, który da radę i mnie nie zrazi do lamp? Było by miło gdyby miał też możliwość podłączenia gramofonu na wkładce MM. Moją uwagę przykuł Yaqin MC-84L co prawda nie ma możliwośći podłączenia gramofonu bezpośrednio, ale zawsze można zainwestować jeszcze w przedwzmacniacz gramofonowy. Pozdrawiam Mateusz

No to ten EL84 powinien dać radę.

Ja mam ~25 metrów, kubatura ponad 70m^3, kolumny o efektywności 86dB, i poganiam je sześciowatową lampką. Tej lampki na nic nie zqmienię bo gra zjawiskowo.

ukraińskie monobloki Phase Triode SE na lampach 6B4G (to takie 2A3 tylko że z żarzeniem na 6,3V) po gruntownym upgradzie (a cóż było robić jak się jeden całkiem sfajczył?)

a co koledzy mysla o tym wzmacniaczu??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiadomo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprawdz PW

Ukryta Zawartość

Chyba na 6s4s jezeli na ukraińskich

Kiedyś, dawno był na 6S4S ale od paru lat gra na 6B4G Sylvania, wntych monoblokach nie ma w tej chwili już żadych sowieckich lamp. Co wyszło ze sporą korzyścią dla jakości dźwięku.

Witam, a może na początek hybryda?

U mnie aktualnie słodko gra Jolida 1501BRC, niekłopotliwa i nie wymaga dużych nakładów jeśli przyjdzie ochota lub konieczność na wymianę lampek - są tylko dwie ECC83 , łatwo dostępne w szerokim wyborze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.