Skocz do zawartości
IGNORED

Konwentery USB/SPDIF

Music_FAN

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Do bardzo dobrego grania po RJ45 nie potrzeba żadnego Dante srante...zwykły streamer i dobry serwer do niego dane podający...gram tak od kilku lat i jakoś nie słyszałem alternatywy...może nie porównywałem bezpośrednio ale głuchy nie jestem i wiem co mówię...zawsze można u mnie posłuchać :-)

Nie o to chodzi czy stary czy nowy. Po prostu przetwarzanie sygnału z USB na SPDIF podczas gdy w DACu i tak SPDIF zostanie przetworzony na I2S jest zbędnym miętoszeniem sygnału. Z punktu widzenia jakości sygnału lepiej moduł USB wpiąć bezpośrednio w magistralę I2S.

Czyli stosując konwenter i mając daka z wejściem I2S lepszy efekt uzyska się przy połączeniu usb/I2S? Czytając na jakiejś stronie recenzję nowego lksa autor napisał że po USB dźwięk jest najlepszy i użycie konwentera usb/spdif, evo two, tylko dźwięk pogorszyło i dopiero przy I2S lks pokazał pełnię swoich możliwości. Czy było to spowodowane brakiem "zbędnego miętoszenia sygnału"?

Miałem konwerter M2Tech EVO (cały potrójny set). Podłączałem go do daca Soekrisa po I2S , bo tak lepiej grał jak po coaxie

Czyli stosując konwenter i mając daka z wejściem I2S lepszy efekt uzyska się przy połączeniu usb/I2S? Czytając na jakiejś stronie recenzję nowego lksa autor napisał że po USB dźwięk jest najlepszy i użycie konwentera usb/spdif, evo two, tylko dźwięk pogorszyło i dopiero przy I2S lks pokazał pełnię swoich możliwości. Czy było to spowodowane brakiem "zbędnego miętoszenia sygnału"?

Najlepszy jest nie po USB a po RJ45

Odnośnie recenzji tego lksa

Co to znaczy po USB najlepszy?

Z czym porównywał i w jakim połączeniu?

Jakby podłączył tego lksa poprzez konwerter EVO two po I2S to mogłoby być lepiej niż przez wewnętrzny konwerter po I2S.Powinien w ten sposób robić porównania.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Co to znaczy po USB najlepszy?

O wejściu USB w LKSie można też poczytać tutaj na forum, ja go nie słuchałem ale użytkownicy pisali że najbardziej dopracowany interfejs to właśnie USB i z niego gra najlepiej, lepiej niż przez spdif.

Powinien w ten sposób robić porównania.

???

Czyli jak?

Poważnie potraktowany moduł USB zintegrowany z DACem powinien przesyłać sygnał do kości DACa magistralą I2S z pominięciem receivera SPDIF.

skoro usb jest takie dobre to skąd tyle kondycjonerów, polepszaczy sygnału, kabli usb, zegarów, zasilaczy i innych akcesoriów których ilośc jest absurdalna?

Piszecie o miętoszeniu sygnałów.

Rzeczywiście: po co?

Jedynie z powodu wielości protokołów.

DAC z reguły obsługuje to co trzeba i przetwarza sobie na potrzeby kości dac jak trzeba.

Nie ma potrzeby mnożenia bytów... ;-)

I nie rozumiem podziału domowy/profesjonalny.

Jak łązi się po kablach i wielokrotnie się je wtyka to i standardy muszą być inne; wtyczki jak kciuk (Canon) a nie jakieś rachityczne USB... jeszcze może mini... ;-)

A o szybkość USB nie ma co się martwić...

skoro usb jest takie dobre to skąd tyle kondycjonerów, polepszaczy sygnału, kabli usb, zegarów, zasilaczy i innych akcesoriów których ilośc jest absurdalna?

Biznes musi się kręcić. Jak w każdej branży. Skoro można zarabiać na kabelkach usb to czemu nie?

Czemu ludzie do wróżki chodzą?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.