Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór Blu Ray do 400

katka10

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy proszę o wytlumaczenie mi kwestii decoderow w BluRay.

Mam pożyczonego od znajomego, Samsunga BD J5500 który ma 2 kodeki DD i DTS.zastanawia mnie czy model z wieksza iloscia kodekow cos wiecej wniesie.

Planuje zakup swojego Blu i zastanawia mnie czy przy korzystaniu w KD 5.1warto inwestować w model z większą ilością kodeków. Czytalem o kodekach Master itp.ktore obsługują wieksza ilość kanalow....

Mam na ten cel max ok. 400 zł. W tej cenie lepiej Samsung czy Panasonic?

Moja wiedza na ten temat jest zerowa więc proszę i poradę i wyjaśnienie

https://www.audiostereo.pl/topic/130961-wyb%C3%B3r-blu-ray-do-400/

Dekodery są wbudowane raczej w amplitunery, odtwarzacze zdegradowano do roli cyfrowych transportów HDMI.

Kodeków wiadomo lepiej mieć więcej ale realnie odtwarzacze są pod tym wzgledem zblizone...

Wyższe modele nie maja ich specjalnie wiecej...

Dekodery są wbudowane raczej w amplitunery, odtwarzacze zdegradowano do roli cyfrowych transportów HDMI.

Kodeków wiadomo lepiej mieć więcej ale realnie odtwarzacze są pod tym wzgledem zblizone...

Wyższe modele nie maja ich specjalnie wiecej...

co do kodeków przy systemie 5.1 co one dają. Obecnie BDJ5500 ma 2 a modele Panasonica mają Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby True HD, DTS, DTS-HD Bitstream Output, DTS-HD Master Audio. Jaka jest korzysc z ich posiadania lub nie...

Jeżeli do amplitunera z ostatnich 6lat to nic nie daja. To moze miec zastosowanie w sprzetach troche starszych ktore nie mialy dekoderów HD :> do czego ty masz to podłaczone? Teraz w tym Samsungu jest coś nie tak ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.