Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do salonu

Dwight

Rekomendowane odpowiedzi

Użytkownik Dwight dnia 04.01.2017 - 14:29 napisał

Od 2007 roku korzystałem z innego forum i teraz żałuję, że wcześniej u Was nie zawitałem.

Którego? Bo ostatnio tu sporo się mówi o niektórych.

Korzystalem z forum hdtv i dzieki pomocy forumowiczow kilka razy wybieralem sprzet RTV.

Topazy odpuść reszta do przesłuchania ok.

Dodaj do listy klasyczne Dali Zensor 7, czy Tannoy 7.4.

Dzięki, uwzględnię to przy odsłuchach

Na Twoim miejscu kupiłbym używany wzmacniacz za ok. 1000-1500, a za resztę streamer + kolumny. Kup np. Tego nada c356 bee i idz z nim na odsłuchy do sklepów i kup kolumny w salonie, tak, zebys miał brzmienie ktore Ci sie podoba

Chetnie rozwazylbym taki zakup, ale niestety przegladajac aukcje, nie natknalem sie do tej pory na uzywane C356 :( Czasem zdarzy sie C372 lub C370 w przedziale 1200-1700 PLN, ale korci mnie dolozenie modulu MT-1, co w przypadku tych starszych jak rozumiem nie jest mozliwe.

No chyba zeby podpiac do niego raspberry z hifiberry digi+ ...

Czy ampli stereo nie brzmi podobnie jak wzmacniacz stereo, faktycznie mogę spodziewać się tak dużej różnicy w brzmieniu?

Amp i KD to dwa różne zastosowania i dwa różne światy. KD z reguły używa suba. W dobrym stereo nie jest on do niczego potrzebny. Przy dobrym stereo będziesz miał przede wszystkim lepsze wypełnienie i lepsze plany, cała reszta zależy od konfiguracji. W cenie 4-5k średnio to widzę. Możesz spróbować Phoebe III + jakiś w miarę dobry wzmacniacz z drugiej ręki. Będzie dobrze, ale pamiętaj że między półką budżetową i średnią różnice są znaczne, a ta propozycja to nie jest średnia półka.

Nic nie kupuj w ciemno, bo utopisz kasę i wrócisz tu z pytaniem: jakie kable skorygują mi górę czy bas. Kolumny różnią się znacznie sposobem prezentacji, więc musisz się osłuchać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.