Skocz do zawartości
IGNORED

KEF VS WHARFEDALE ( Potrzebuję szybko odpowiedzi... )

Piotr Brzyski

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć to znowu, ja z moimi poy#banymi rozkminami i porównaniami.

Teraz postaram się jak najkrócej. KEF q100 ( 1000 zł ) czy Wharfedale Evolution 2-10 ( 850zł ) ?

Niestety ktoś mi te Polki sprzątnął z przed nosa, a to że kupujący przyjechał sobie jeszcze do Pana sprzedającego, to też zadecydowało o tym. Ja chciałem przesyłkę.

A pozostałe szczegóły, co słucham, charakterystyka pokoju i sprzęt, to na ostatnim moim temacie.

Dziękuję za uwagę, pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No trochę z własnej głupoty... zobaczyłem Polk Audio Lsim703 na alledrogo. Licytacja. Dzień do końca, 338 zł. Myślę sobie że jak takie małe zainteresowanie to możliwe że do 1500 je wylicytuje. Były nowe, ale kolory inne. W między czasie ugadałem się jeszcze z gościem, czy mógłby jeszcze 1 dzień wstrzymać się z wysyłką, mówi że nie ma problemu. A wieczorem dostałem od niego sms, że ktoś sobie przyjechał po nie osobiście i je zabrał... :/ A na dodatek, tamte zeszły za ok. 2100

S4home, zależy mi właśnie też na basie, a więc miło słyszeć że nawet sobie radzą. Lubię też czystą i wyraźną góre, ale nie wywołującą krwawienia z uszu. średnica też ważne żeby była pełna. Generalnie stawiam na dźwięk naturalny nie efekciarski, ale i szczegółowy i słyszalne wszystkie pasma. Mam Denona AVR 3808, w końcu konkretny sprzęt ! :D

Ma on dosyć ciepłe brzmienie i jest dosyć wyrazisty i jasny, także sądzę że jak głośniki będą przeciwne brzmieniu mojej elektroniki, to uzyskam dosyć zrównoważony, chyba idealny jak dla mnie dźwięk. Niestety są to przypuszczenia takie, bo nie słyszałem w swoim życiu zbyt wielu głośników... :/

Generalnie to cała lektura będzie na moim poprzednim temacie z " głośniki" w tytule :p

ale fajnie byłoby, żeby w muzyce dawały sobie radę i w grach. Czyli pier###nięcie z wykopem mile widziane :D Niestety co do gier, to nie. Nie gram na kosoli, gdzue jestem oddalony od telewizora np. 4m, tylko gram na pc, gdzie będę przy biurku ( ok 100-120 cm od ściany ), lub na łóżku (2,5-3 m od ściany z monitorem). Czy dźwięk będzie równomierny przy biurku i na łóżku ( pad do pc :D )

A co do indiana tesi, to słyszałem różne opinie. Profesjonaliści określają je jako złe i słabe, oraz niewarte swojej ceny. Większość ludzi którzy mieli kontakt z kilkoma kolumnami w życiu i nie mają pojęcia w temacie, oraz ich ten dźwięk zadowala- piszą że są fajne. Ten drugi rodzaj ludzi, jest dokładnie taki jak ja. Słyszałem zaledwie kilka kolumn w swoim zyciu, nie licząc estradówek na koncertach, i kolumny słyszane przeze mnie, nie były jakoś super ( poza Altusami 140 :D, ale brakuje im trochę dynamiaki, albo to wina wzmaka). Generalnie to nigdy nie słyszałem dźwięku idealnego, z super drogich kolumn itd. jednym słowem jestem bardzo zielony w temacie i zero wiedzy praktycznej. Dlatego tutaj jestem. Kupię kolumny np. za 1000 i mi wystarczą, a potem będę miał przysłowiowy ( sorki za wyrażenie ) ból dupy, bo dowiem się że w tej cenie mogłem mieć 2 razy lepsze głośniki, i oczywiście w tym momencie przestaną mnie zadowalać... ogarniacie chyba o co chodzi ;)

:)

Zauwaz jak te KEF-y są podłączone, przypuszczam, że i te Wharfedale też tak były podłaczone. KEF-y były napędzane wzmakiem . Przypuszczam, że Wharfedale też więc na pewno grały dobrze. A jak będzie z amplem. ?

No ja nie wiem. Mam małą styczność ze światem muzycznym, dlatego się pytam.

Doceniam próbę pomocy, ale co się tak umarłeś na ten wzmak ? :d

Dałem dużo za amplituner, z którego tak właściwie jestem zadowolony, i to bardzo ;). Wiem że dla niektórych to 15k nie jest dużo, a ja mówię że dałem dużo 1400 zł. Weźcie jeszcze pod uwagę że mam 17 lat i ciężko ki się dorobić jeszcze jakiś konkretniejszych sum ;)

Profesjonaliści określają je jako złe i słabe, oraz niewarte swojej ceny

Kto to jest profesjonalista ?

Podczas testu grupowego w AV te głośniki otrzymały znaczek "wybór redakcji" Obecnie w dziale Hi-Fi jeden z forumowiczów szuka do nich wzmacniacza i z tego co napisał to jest z nich zadowolony. Nie zwlekaj bo znowu ktoś Cie wyprzedzi.

No nie wiem... Można też popatrzyć na cenę. Wiadomo, drogie nie zawsze = dobre. Ale np. te wafle cenę wyjściową ilę lat temu miały >2k, a są wystawione używane za 850, a te tesi 260, to są za 1300 ;) Ktoś na moim poprzednim temacie pisał, że nielogiczne jest to że mam ampla z ceną wyjściową 6k, a kupuje do niego głośniki za 700 zł ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.