Skocz do zawartości
IGNORED

Idealny wzmacniacz dla xavian XN125 ES?

rafiru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Rzucam na forum krótkie pytanie. Z jakim wzmacniaczem zestawiacie te monitory bądź z czym słuchaliście i zestawienie to wam odpowiadało. U mnie grają z yaqinem mc-100b, przestrzeń boska, stereofonia, wokal powala, natomiast brakuje mi trochę dynamiki. Żeby je troszkę ożywić muszę dosyć mocno kręcić janka.

Jakie są wasze typy.

Pozdrawiam

Gość numik

(Konto usunięte)

Mam Xaviany (Neoxy, ale sygnatura raczej podobna), przerabiałem temat. Nie wzmaki zwalniające, upiększające, tego jest pod dostatkiem w kolumnach i raczej też nie przesadnie basowe czy ciągnące się. Czyli nie Caspian, raczej nie MF itp.

Zaskakująco nieźle grał Audiolab (pazur dynamika), fajnie Hegel H80 - tyle że on potrzebuje dobrego źródła (wyższe Hegle jak H200/160 pasują jeszcze bardziej z pewnością), Baltlab Endo 1 to mocny zawodnik, a ja ze swojej strony polecam Leemę Pulse / Tucanę jeśli stać. Kolejna opcja to Audia Flight, nie wiem jaki masz budżet.

Exposure czy Atoll in200se też w teorii pasują, ale są dość specyficzne i trzeba lubić takie granie.

Budżet to spore ograniczenie. Myślałem o czymś z SH. Hegel h200, audiolab jest w zasięgu. Mieszkam w Płocku może ktoś z okolic ma te wzmacniacze, chętnie posłucham w mojej konfiguracji.

Gość numik

(Konto usunięte)

Budżet to spore ograniczenie. Myślałem o czymś z SH. Hegel h200, audiolab jest w zasięgu. Mieszkam w Płocku może ktoś z okolic ma te wzmacniacze, chętnie posłucham w mojej konfiguracji.

Audiolaba taniutko miał niedawno q21, może jeszcze ma, wypożycz za kaucją, płacisz tylko za odesłanie. Może jakiś sprzedawca z allegro pożyczy Ci też H200, ale moim zdaniem tu nie ma konkurencji, H200. Moc, dynamika, jakość. Dobrym źródłem nadasz mu barwę, jest przejrzysty. Jedno z polecanych połączeń do Xavianów

Rzucam na forum krótkie pytanie. Z jakim wzmacniaczem zestawiacie te monitory bądź z czym słuchaliście i zestawienie to wam odpowiadało. U mnie grają z yaqinem mc-100b, przestrzeń boska, stereofonia, wokal powala, natomiast brakuje mi trochę dynamiki. Żeby je troszkę ożywić muszę dosyć mocno kręcić janka.

Jakie są wasze typy.

Pozdrawiam

Miałem. Solidna stolarka (to się chwali). Grają poprawnie. Raczej nie do cichego słuchania tzn. na godzinie < 8.30. Mają dobry konturowy bas, natomiast średnica i góra wymagają dosadnie grającego, powiedziałbym że nawet lekko agresywnego pieca. Ze wzmacniaczami grającymi lekko ocieplonym dźwiękiem (takie lubię) wychodziła nadmiernie ocieplona, zawoalowana prezentacja. Może jakiś Hegel lub Krell, ale musiałbyś zaliczyć odsłuch. Sam Xavianów pozbyłem się bez żalu i na pewno do nich nie wrócę.

Dzień dobry.

Na pewno warto posłuchać wzmacniacz Audiolab 8300A (http://q21.pl/audiolab-8300a.html), natomiast pewniakiem będzie Hegel. Warto także posłuchać jeden z modeli Atoll.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu, oczywiście jest także możliwość wypożyczenia urządzenia do testu we własnym systemie audio.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Od niedawna mam Xaviany 125 XN ES. Słucham ich na lampowym wzmacniaczu JoLida 202 z lampami psvane. Pokój jest mały 15 m2. Wieczorem i w nocy wiadomo słucham cicho. Basu jest tyle ile ma być średnica nienaganna wysokie wyraźnie zaznaczone. Dynamika wystarczająca. Są na pewno lepsze wzmacniacze, ale na tej lampie są OK.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.