Skocz do zawartości
IGNORED

Treasure 6ca7-z czy Psvane 6ca7-T mk II

szaman777

Rekomendowane odpowiedzi

Myśle już tak długo, że myśliwym zostanę. Proszę o opinie osoby, które miały kontakt z obojgiem tych lamp.

Zalety, wady, brzemienie. Krótkowiecznosc pomińmy bo jestem jej świadomy.

Uzywam Treasure. Swietne lampy, graja juz pare dobrych lat, wiec nie wiem o co chodzi z ta krotkowiecznoscia. Sterujace tez mialem psvane i graly latami. Nie wiem jakiego brzmienia oczekujesz, ale u mnie po wymianie z EH na Treasure poprawil sie dol. Jest mocniej kontrolowany, aczkolwiek to nadal jest lampa:) Reszta brzmienia bardzo podobna do EH.

Sterujące też mam Psvane i już dół się poprawił. Lampy mocy nadal EH.

Jak dołożę lampy mocy Psvane i dół się jeszcze bardziej poprawi to trochę obawiam się, że będzie za jasno.

EH mam od nowości. Chcę spróbować też innych, powiedzmy z wyższej półki.

Po zmianie sterujących na Psvane usłyszałem sporą różnicę.

Teraz stoję przed wyborem lepszych lamp mocy.

Skoro przy wymianie sterujących jest taka różnica to przy wymianie mocy powinna być również jakaś być.

Pytanie czy nie rozjaśnią mi zbytnio dźwięku.

Oczywiście nie tylko o to mi chodzi. Bardziej chciałbym wiedzieć które wybrać.

• Moderatorzy

Treasure 6ca7 w porównaniu do EH zagrają duzo bardziej nasycona średnica, w sumie pod każdym Wzgledem będą lepsze od EH, ale średnica będzie najbardziej słyszalna na plus. Jesli chodzi o trwałość to nie odbiegają od EH znacząco moim zdaniem tyle ze niestety shuangom zdarza sie padniecie bez żadnej przyczyny po krótkim okresie użytkowania. Sa to rzadkie przypadki ale niestety czasem sie zdarzają - stad tyle negatywnych opini o trwałości tych lamp. Jesli kupisz je z gwarancja to nie ma problemu - zwykle pojawiają sie z nimi kloooty po kilku miesiącach, jak nie padną to później grają juz długo.

Inna sprawa Czy do fezza jest sens kupować w ogóle takie drogie lampy, skoro dokładając do fezza kwotę tych lamp można miec lepszy wzmaniacz, z poprawnie zrobiony, stopniem wstępnym i wtedy można sie bawić lampami - na pewno dałoby to lepszy efekt finalnie niż na sile ratownie suchości dźwięku fezza drogimi lampami.

-----------------

Panowie. Nie w tym rzecz. Brzmienie Luny mi odpowiada. Absolutnie nie chcę poprawić suchości bo jej tam nie słyszę. Pewien element suchości dodały sterujące Psvane. Podkreślam, ze pewien element jedynie. Generalnie uważam te lampki za przesadnie liniowe i "wadą" ich jest to, że przy cichym słuchaniu nie jest tak dobrze jak przy 12ax7 EH, które mają lekkie 'V'. Za to przy normalnym wczesnowieczornym słuchaniu jest bajka.

Chcę spróbować lepszych lamp i pytam się o różnice w graniu tych, które wymieniłem w temacie.

Kolega plastik1989 już mi zwięzłe wytłumaczył czego mogę spodziewać się po czarnych Treasure.

Bardzo pomocny z niego gość, tak nawiasem.

Chciałbym jednak przeczytać opinie kogoś kto miał doczynienia z obiema lampami.

Nie chce tłumaczyć się z moich zakupów, ale lampy które wezmę (lub nie) zostaną a wzmacniacz przecież mogę kiedyś kupić lepszy.

treasury mają jakby bardziej miękki środek i bass , ale są to różnice niewielkie w stosunku do psvany która gra po prostu równo.

Kupisz co zechcesz , ale w tym miejscu (lampy mocy) wpływ na brzmienie jest chyba najmniejszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.