Skocz do zawartości
IGNORED

Preamp czy strumieniowiec z regulacją wzmocnienia dla końcówki mocy

methan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam się nad kupnem czegoś do sterowania końcówką mocy.

Mam około 3-4kzł na preamp lub jakiś streamer z "pokrętłem volume"

Nie wiem tylko co lepiej się sprawdzi dźwiękowo.

Proszę o opinię.

Pozdrawiam

Tomek.

poczekajcie na Oppo Sonica DAC . Powinien być w tej cenie . I zazwyczaj to udane urządzenia.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Miałem na testach w domu Jamaszke wxc 50 za £269 gra przyzwoicie

Ale jak masz fundusze na Oppo to pewnie lepiej go kupić,choć różnicy aby jajca urwało nie będzie.

Łokmen Saba

W tym temacie jestem zielony bo zawsze miałem integry ale Yamaha ma pre out jak nazwa wskazuje.

Właśnie znalazłem fotki wnętrza tej Yamahy,tym bardziej przekonuje mnie do siebie heh tak dużo powietrza a gra przyzwoicie.Co dla jednego będzie minusem bo klocek musi ważyć tyle co pralka ☺

Łokmen Saba

Ja mam ca stream magic i w roli sterowania koncowka sprawdza sie bardzo dobrze , a do tego strumieniuje , jest DAC- iem i radiem . W 2200 -2500- spokojńie kupisz . U mnie zasilał creeka evo2 bezpośrednio na końcówkę . Teraz gra normalnie bo "dorobiłem" regulacje barwy dźwięku ale jako przedwzmacniacz było bardziej dynamicznie . Polecam

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Ja mam ca stream magic i w roli sterowania koncowka sprawdza sie bardzo dobrze , a do tego strumieniuje , jest DAC- iem i radiem . W 2200 -2500- spokojńie kupisz . U mnie zasilał creeka evo2 bezpośrednio na końcówkę . Teraz gra normalnie bo "dorobiłem" regulacje barwy dźwięku ale jako przedwzmacniacz było bardziej dynamicznie . Polecam

Zależy kto ma jakie oczekiwania, też mam CA SM6 i swojego czasu grał jako DAC/preamp, połączony był z Atollem AM100, bardzo fajne granie trzeba tylko zawsze to powtarzam uważać na filtr w CA ma 3 tryby i najlepiej sprawdza się tylko jeden :)

Dobre zasilanie (sieciówka) i jest jeszcze lepiej, jak ktoś otwarty na jeszcze inne uzdrawiacze można osiągnąć fajne brzmienie.

Teraz robi już tylko jako streamer, ale to bdb odtwarzacz z fajną akustyką pomieszczenia się odwdzięczy, coprawda jest tu na AS dużo nienajlepszych opinii o tym streamerze, ale nie dyskutuję z nimi, bo sam streamer nie gra o czym ludzie zapominają. A zapominają o wielu rzeczach mających niemały wpływ na brzmienie.

Pzdr

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

No mam strumieniowca Marantz NA7004 szczerze mówiąc jak mam go zmienić to już wolę kupić Oppo, ... albo dobry preamp.

Zacząłem czytać o tym Sonica DAC, podoba mi się że jest też na XLR-ach plus za potencjometr analogowy.

Zaczekam na jakieś opinie o nim, ale jak krzyknął cenę u nas w granicach 5kzł to kupię go w US. albo GB.

Dysponując 3-4tys, chyba też bym się pochylił nad jakimś preampem w tej cenie na rynku wtórnym już można coś fajnego wyhaczyć.

Patrzyłeś na giełdzie hifi.pl ?

no właśnie - kwestia kwoty gra duże o ile nie największe znaczenie . Ja prócz brzmienia staram się ograniczać liczbę klocków - kazdy wymaga połaczenia kabli , interkonektów itd a to wpływa na dzwięk i taki system odtwarzacz /przedwzmacniacz=>końcówka mocy=> kolumny uważam za optymalny , ale znalezienie urządzeń które spłnią wszyskie oczekiwania związane z wymarzonym brzmieniem to nie lada sztuka :-) Póki co polecam CA jako 3w1 ale jak sir.jax ma w stopce - racja jest jak dupa , każdy ma swoją ( mam nadzieję że wybaczysz cytat).

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

plus za potencjometr analogowy

ups.. patrzyłem na rozbierane zdjęcia HA-1, regulacja cyfrowa jednak w Sonica.

Patrzyłeś na giełdzie hifi.pl ?

Właśnie spojrzałem na giełdę, jest parę ciekawych pozycji, najlepiej byłoby wypożyczyć za kaucją, ale niewiele osób się zgadza na taki ruch. :(

Trzeba zagadać, ja ostatnio miałem za kaucją wypożyczony USB FAW propozycja padła od sprzedającego.

...tylko zawsze to powtarzam uważać na filtr w CA ma 3 tryby i najlepiej sprawdza się tylko jeden :)

Mozesz napisac ktory to tryb filtra jest najlepszy wg Ciebie?

Poza tym to od jutra trenuje SM6 jako pre sterujacy wzmacniaczem Arcam P35. Zobaczymy... :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Mozesz napisac ktory to tryb filtra jest najlepszy wg Ciebie?

Minimum phase, musi się świecić LED "min"

Dzieki!

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.