Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA1510AE+Denon DCD1510+Canton ergo 690 dc

krisd

Rekomendowane odpowiedzi

Skąd pomysł na ten zestaw?

Jaki budżet?

Wynagajace kolumny. Fajny wzmacniacz i dobry cd. Zestaw nie najtańszy ale prezentujący dobre brzmienie.

Nie jestem przekonany czy di metalu. Cantony sa dość szczegółowe w każdym paśmie musiał byś ich posłuchać z godzinę by stwierdzić czy jednak nie męczą.

Uważam że koniecznie odsłuchaj dla porównania jeszcze jakieś gestsze kolumny.

Pozdrawiam

1510 jest do kupienia używany zestaw to się zainteresowałem

chce zmienić sprzęt, wzmak+cd+głośniki podłogowe

ale musi też mieć wejście phono, preferuję by miał korekcję bo to zawsze można coś podregulować.

chcę też żeby był ładny wizualnie, i by to nie były placki po 5 cm bo mam sporo mijsca w szafce.

w sumie pasuje tylko nad. jakoś yamaha 500/700 marantz 6006 czy denon 720 mnie nie przekonują.

podoba mi się gabaryt 1510/1520.

muzyka to głównie rock (dire strais, santana, kult, r.e.m. ...) i hard rock (ac/dc, dream theater, van halen, deep purple ...) . metal to dla mnie slayer, testament, metallica. żadne tam jakieś extremy. ale taka muzyka moze być brudno nagrana i wcale nie z wielkimi producentami.

do tego sprzetu musze podpiąć gramofon, magnetofon, dvd do oglądania koncertów.

zasadniczo bym chciał nowy sprzęt na kilka lat.

już sie z tematem wożę pół roku i jeszcze z pół roku się będę woził.

obecnie mam harman kardon i głosniki canton 470

słuchałem naim 5si, atoll 50, arcam, music hall, rega, marantz, yamaha.

jedynie naim zrobił na mnie wrażenie. atoll też nieźle, ale ceny ma wysokie moim zdaniem. seria 80 by mnie interesowała albo lepiej seria 100. pokój wielki nie jest, trochę umeblowany ale dużo słucham i libie na sprzęt sobie popatrzec wiec np nad to mnie odstrasza wizualnie.

słuchałem naim 5si, atoll 50, arcam, music hall, rega, marantz, yamaha

Nie pomogę w wątku bo zupełnie innej muzyki słucham ale z ciekawości zapytać muszę.

Jaki model music halla słuchałeś ?

No to pierwsze pytanie czy nowy czy używany. Masz teraz dobre ceny na nowe wyprzedawane modele PMA1520 i CD1520.

Co do kolumn Ergo trzeba polować na dobre ceny. Model zbudowany na tych samych przetwornikach co Chrono tylko w innej obudowie. Droższej, ładniejszej chodź zawyżonej.

Jaki masz budżet na całość? Skąd jesteś? Możesz zaglądnąć na odsłuch?

Co Ci się podoba w obecnych GLE470?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.