Skocz do zawartości
IGNORED

końcówka mocy pod poniższy zestaw

Heban

Rekomendowane odpowiedzi

Załóżmy czysto teoretycznie taki zestaw:

1: Arcam CD73T

2: Jolida 202A

3:

4:KEF Q5

Brakowało by mi do tego tranzystorowej końcówki mocy, która wzmocni sygnał z Jolidy jednocześnie nie afiszując się ze swoją "tranzystorowatością" aby nie stracić lampowego charakteru.

Muzyka (Jazz, klasyka, rock progresywny) Dzwiek (szczegolowy, cieply, ładnie zbudowana scena)Co polecacie ? Cena do 3 tys zł.

Pozdrawiam

Znam, więc polecam Exposure 2010. Porządny wzmacniacz dobrej firmy. Gdybyś był zainteresowany, to właśnie pozbywam się takiej końcówki. Proszę o kontakt na priv.

Korzystając z okazji, zapytam o końcówkę mocy do Primare z serii 20. Czy wydatek na końcówkę znacznie wpłynie na poprawę dzwieku ?, czy może lepiej te pieniądze przeznaczyć na droższe kolumny ? Co przyniesie lepszy efekt ? Pozdrawiam, początkujący audiofil.

... nie afiszując się ze swoją "tranzystorowatością"...

... jeśli nie masz nic przeciwko DIY, możesz sprawdzić ABOXa. Umie się znaleźć w systemie. Zapewniam.

Pozdr.

Oj Heban kombinujesz okrutnie teoretycznie a zacznij praktycznie i czytaj uwaznie wpisy z propozycjami odemnie i robtango to oszczedzisz sobie czasu i w krutkim czasie zlozysz system Ci pasujacy zapewniam. Akurat mamy wszystko czego potrzebujesz od preampu lampowego po integry lampowe , tranzystorowe konczac na koncowce mocy i nie tylko. I badz grzeczniejszy bo nikt CI nie pomoze jak bedziesz pisal o zasmiecaniu twojego watku to tak na marginesie.

Rozumiem ze zamiast pytac powinienem od razu kupic u was wzmacniacze - wybacz...

Nie chcialem nikogo urazic ale nie wiem co pytanie w stylu "czy kupowac primare 20 czy moze lepiej wydac to na kable" ma wspolnego z moim tematem. Kolege, ktory poczul sie urazony przepraszam.

Heban otrzasnij sie nikt ci nie karze niczego kupowac po prostu jest to wszystko do dyspozycji i posluchania a nie do sprzedania komus na sile pozatym klocki sa wlasnoscia kilku osob a,ze mam je u siebie wiec byla okazja zebys sprecyzowal swoje typy co do ewentualnej amplifikacji ale skoro tak do tego podchodzisz to powodzenia zyj mrzonkami i platonicznym podejsciem do tematu.

Heban, nie uraziłes mnie tylko jakis nerwowy jestes, oczywiscie, ze załoze własny watek bo nie mam zamiaru zasmiecac twojego. A tak na marginesie to nie zadałem pytania, czy kupowac Primare?, a o kablach w ogóle nie wspomniałem. Zapytałem o koncówke mocy do Primare.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.