Skocz do zawartości
IGNORED

Podłączenie kina domowego

orzecho

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o podpowiedź, czy warto coś zmieniać - mam podobne połączenie jak kolega w powyższych postach, ale dla jasności podam tu jeszcze raz.

do spięcia razem:

- TV ( obsługuje ARC )

- amplituner ( obsługuje ARC, posiada odpowiednią ilość wejść HDMI )

- dekoder tv 

- konsola PS4 Pro

Obecnie podłączone mam tak, że dekoder i konsola spięte z tv przez HDMI, natomiast tv z amplitunerem spięty wyłącznie kablem optycznym.

Pytania:

- czy jest jakikolwiek sens to zmieniać  i podłączyć konsolę + dekoder do amplitunera przez HDMI , a następnie amplituner z tv również HDMI ?

- czy przy powyższym podłączeniu ( czyli przez HDMI ARC ) będzie również opcja odtwarzania dźwięku w samym tv, bez włączania amplitunera ? ( chodzi o to, że nie potrzebuję go zawsze włączać - wystarczą głośniki w TV )

Może, info jeszcze się przyda, to korzystam z amplitunera 5.1 Denon AVR 1513

Bez problemu możesz dekoder tv i PS4 pod TV HDMI, jedynie pamiętaj aby w Tv ARC był połączony z HDMI ARC Amp AV . Tak sygnał będzie przechodzić z TV do Amp AV. Nie musisz korzystać wtedy z optyka.

Wysłane z mojego CPH1979 przy użyciu Tapatalka

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.