Skocz do zawartości
IGNORED

Audiolab 8000a jak podłączyć poprawnie?

Tomek1991

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! To mój pierwszy post wiec prosze o wyrozumiałosc i pragne sie ze wszystkimi serdecznie przywitac! Zakupiłem zestaw stereo Audiolab 8000a + Dali 450 i zastanawiam sie czy mam to dobrze podlaczone... tylko zdjecia pogladowe i u mnie blaszki wyciagniete. Jaka jest jeszcze mozliwosc podlaczenia tego? W tym wzmacniaczu nie ma A - B tylko jak na zdjeciu. Z przodu jest przycisk speakers i po wcisnieciu jakby wylaczala sie polowa glosnikow. Na drugim zdjeciu druga opcja podlaczenia z blaszkami zalozonymi, mozna tak? czym sie rozni? Czy idzie mniejsza moc jak jest podlaczone tylko pod dwa wyjscia? Prosze o pomoc i pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-65527-0-52671700-1485415869_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podłączasz:

1. Pod jeden dolny lub górny rząd zwor we wzmacniaczu i mostkujesz zwory w kolumnach (może być tym samym kablem co idą od wzm. do kolumn)

2. Podłączasz wykorzystując obydwa rzędy wyjść we wzmacniaczu (potrzebne dwie pary kabli) i np. górny rząd z wzmacniacza do górnych rzędów w kolumnach, a dolny rząd wzm. do dolnego rzędu w kolumnach.

Fakt, że przydało by się przeniesienie do działu START.

Dzięki za odpowiedz! Dla bezpieczenstwa podlaczylem tylko pod gorne bo ktos mi mowil ze pod oba rzędy moge uszkodzic wzmacniacz, impedancja sie wtedy zmienia czy cos :) Pozdrawiam

Zakupiłem zestaw stereo Audiolab 8000a + Dali 450 i zastanawiam sie czy mam to dobrze podlaczone..

Mi wygląda.. że pod górne wyjścia wzmaka i do kolumn jeśli są zwory to na dół lub górę.. podłączanie podwójnych kabli nie ma sensu.. ale jeśli nie ma zworek to zmostkować tym samym kablem..

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Nie wiem nawet czy było lepiej jak były podłączone pod wszystkie wyjscia ale napewno bardziej sie grzał wzmacniacz wiec wole nie ryzykowac jego uszkodzeniem bo mi sie podoba jego dzwiek :)

Mi wygląda.. że pod górne wyjścia wzmaka i do kolumn jeśli są zwory to na dół lub górę.. podłączanie podwójnych kabli nie ma sensu.. ale jeśli nie ma zworek to zmostkować tym samym kablem..

Zupełnie się nie znasz ;)

5f41989d2d7728223068ae18f147efd6.jpg

Patrick ja wiem, że to w dziale hi-end ale napisz może, że to żart czy coś podobnego bo mocno "zielony" użytkownik weźmie przykład i narobi sobie smrodu.

P.S. Fotka "wypas" ;) sam robiłeś ? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.