Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podstawkowe monitory do 25m2

ajack

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego od razu 1k? Te też są bardzo gites, do niewielkich monitorów, lub model 106

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Napisane jest za sztukę. Może sztuka to para, nie wiem. Stand dobrze zobaczyć na żywo. Akurat ta firma jest OK. Fajny to jest ten model za 899 (nie wiem za sztukę czy za parę).

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

Ok. Ceny chyba za parę. Tym lepiej.

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

A jak to jest z tymi standami przy wypożyczaniu monitorów??Też można wypożyczyć,o ile mają w ofercie?A jeśli nie mają to trzeba się samemu zaopatrzyć i dopiero

próbować odsłuchów.Jeszcze jedna sprawa jak dobrać stand do monitora itp?Sorry za banalne pytania ale nigdy nie podejmowałem wyzwania-odsłuchów monitorów,zawsze podłogówki.

Zazwyczaj ustawia się na linii ucha z głośnikiem wysokotonowym który jest zazwyczaj bardzo kierunkowy w dzwięku, mniej lub bardziej ale znacząco i to słychać, u siebie muszę 3 poduszki na krzesło kłaść. A więc trzeba zmierzyć na jakiej wysokości będzie ucho na wybranym fotelu, krześle i wiadomo trzeba będzie odliczyć wysokość tweetera od dolnej podstawy monitora i wyjdzie ile ma mieć stojak. Polecam kamienne standy, cena podobna do przyzwoitych metalowych (500-1000zł)o ile się nie nawymyśla z frezami, wtedy już cena mocno podskoczy a i wygląd może mieć.

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

A czy ktoś z Was miał może okazję posłuchać bydgoskich BMN B1, lub innych jedynek od BMN w podobnym do mojego metrażu? Oferta tego producenta wygląda ciekawie...

Na te metry to bym dwojki sobie wypozyczyl. 22cm dały by radę. W tej cenie chyba nie znajdziesz większych.

?👈

Na te metry to bym dwojki sobie wypozyczyl. 22cm dały by radę. W tej cenie chyba nie znajdziesz większych.

Tak, pewnie 22cm dały by więcej dźwięku, ale skrzynki w "dwójkach" są już jak na moje warunki nieco za duże (przede wszystkim za wysokie) więc odpadają.

Mam nadzieję że 18cm też da radę ;))

Miałem kiedyś Indiana Line Tesi 260 (na 13cm) i wcale nie było najgorzej, więc teraz spodziewam się znaczącej różnicy.

U mnie pelny bas byl dopiero po kilku dniach grania zanim glosnik się rozruszal.

Dziękuję za cenne wskazówki (przeczytałem już Twoje wpisy w klubie BMN ;)) i mam nadzieję, że będę równie zadowolony jak Ty...

• 4 tygodnie później...

Zawsze można bez problemu zwrócić.

I tak też zrobiłem, po ponad tygodniu odsłuchów zwróciłem.

Jednak mimo to bardzo pozytywnie oceniam kontakt z p. Bogdanem z firmy BMN - taka współpraca to czysta przyjemność. Doradztwo przed zamówieniem, bezproblemowy zwrot i to nawet na koszt firmy (niby tak to powinno zgodnie z przepisami wyglądać ale życie pokazuje często zupełnie co innego).

A dlaczego zwróciłem B1 - nie dlatego żeby były złe, byłem nawet przekonany że zostaną u mnie na stałe, dopóki nie miałem okazji wypożyczyć namówiony przez jednego z forumowiczów o połowę mniejszych monitorków Guru Junior (fakt, że półka cenowa nieco inna, ale kupiłem bardzo korzystnie).

To malutkie skrzynki z 10cm głośnikiem na basie (uśmiałem się jak zobaczyłem specyfikację) jednak reprodukują dźwięk z takim urokiem, że zakochałem się od razu.

Owszem basu nie było z nich tyle co z B1 (po prostu fizyka przy tych wymiarach) ale za to średnica i wysokie to klasa sama dla siebie, niezwykle muzykalne i wciągające, chce się słuchać godzinami ;)))

Polecam szczerze do Naima wszystkim którzy szukają małych głośników do niewielkich i średnich pomieszczeń.

Zdaje się że na ostatnim AudioShow była ekspozycja, także niektórzy z Was pewnie mieli okazję ich posłuchać.

I tak też zrobiłem, po ponad tygodniu odsłuchów zwróciłem.

Jednak mimo to bardzo pozytywnie oceniam kontakt z p. Bogdanem z firmy BMN - taka współpraca to czysta przyjemność. Doradztwo przed zamówieniem, bezproblemowy zwrot i to nawet na koszt firmy (niby tak to powinno zgodnie z przepisami wyglądać ale życie pokazuje często zupełnie co innego).

A dlaczego zwróciłem B1 - nie dlatego żeby były złe, byłem nawet przekonany że zostaną u mnie na stałe, dopóki nie miałem okazji wypożyczyć namówiony przez jednego z forumowiczów o połowę mniejszych monitorków Guru Junior (fakt, że półka cenowa nieco inna, ale kupiłem bardzo korzystnie).

To malutkie skrzynki z 10cm głośnikiem na basie (uśmiałem się jak zobaczyłem specyfikację) jednak reprodukują dźwięk z takim urokiem, że zakochałem się od razu.

Owszem basu nie było z nich tyle co z B1 (po prostu fizyka przy tych wymiarach) ale za to średnica i wysokie to klasa sama dla siebie, niezwykle muzykalne i wciągające, chce się słuchać godzinami ;)))

Polecam szczerze do Naima wszystkim którzy szukają małych głośników do niewielkich i średnich pomieszczeń.

Zdaje się że na ostatnim AudioShow była ekspozycja, także niektórzy z Was pewnie mieli okazję ich posłuchać.

Jak to każdy ma inne odczucia...dla mnie w tej cenie Guru nie wchodzą w grę z wielu powodów..główny - za oryginalną cenę chyba około 4 tyś jest wiele innych alternatyw. Kontrastowałem bezpośrednio Guru z np. Impuls Audio Alize i nawet nie było o czym mówić..Alize je zmiażdżyły, Canto Grand kompletnie więc sobie darowałem. Jedne zastosowanie wg. mnie dla tych monitorów to jakbym szukał sprzętu na biurko jako monitory bliskiego pola. To jeszcze tak..mogłyby dać radę.. Dobrze, że Tobie kolego pasują. Ale co ucho to inna opinia.

Kiedyś testowałem kilka monitorów i miałem takie odczucia (myślę, że dziś jeszcze inaczej bym je opisał..ale mniej więcej zdanie podtrzymuję)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cayin a88T MK I, Diapason Adamantes III, Questyle CMA 600i

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.