Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór kolumn do amplitunera Denon AVR-X3300W

Mateusz_64696

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, dobry wieczór.

Tak jak w temacie, poszukuję zestawu głośników do swojego Denona.

Póki co upieram się przy zestawie 5.1, koniecznie nie wielkich gabarytów, bo niestety miejsce nie pozwala mi na przesadne szaleństwa.

Lubię efekt otoczenia dźwiękiem, a zestaw ma być możliwie uniwersalny, ponieważ zamierzam i oglądać i słuchać muzyki, a i grę na konsoli chciałbym czasem odpalić. Pokój jest wielkości około 17m, natomiast otwarty na kuchnię i resztę mieszkania (wiem, niekorzystnie, ale tego chwilowo nie przeskoczę).

Podczas własnej selekcji wybrałem 6 opcji:

- TANNOY ARENA 5.1

- BOSTON ACOUSTICS SOUNDWARE S 5.1

- Harman/Kardon HKTS 35 BQ 5.1

- Cabasse EOLE 2 5.1

- DALI FAzON MIKRO 5.1

Zróżnicowanie cenowe jest spore, bo też nie określam sobie tak ściśle jakiegoś maksimum, chciałbym po prostu być zadowolony :-)

Bardzo proszę o Wasze opinie, może doświadczenia z którymiś z wymienionych przeze mnie głośników. A może o czymś wartym uwagi zapomniałem?

Pylon kolumny omijaj na kilometr gdyż przereklamowane o 150%.

Na ostatnim AS2017 monitory Pylon przez wielu uznane za bardzo kiepski dźwięk. Z podanych najlepiej jak posłuchasz i sam ocenisz ale nielepiej kupić np. Akkus albo coś podobnego? A najlepiej bo najefektywniej wydasz kasę kupując zestaw DIY np. Loduspeaker.eu i wtedy zobaczy jak wiele zaoszczędziłeś.

Dzień dobry.

Buorąc pod uwagę Twoje preferencje, zaproponowałbym Ci dwa zestawy, które będą bardzo dobrze współpracowały z amplitunerem Denon, zapewnią uniwersalny dźwięk i bardzo przyzwoitą jakość odsłuchu muzyki. Mam na myśli Kef E305 (http://q21.pl/kef-e305.html) oraz opcja tańsza - Focal Pack Sib 5.1 Cub3 (http://q21.pl/focal-pack-sib-5-1-cub3.html). Przewaga Kef'a ujawni się przede wszystkim przy odsłuchu muzyki, koncertów, gdzie duże znaczenie ma wypelnieńie, plastyczność, dokładność.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

Jeśli szukasz kolumn uniwersalnych a zarazem mniejszych kompaktowych to dali fazon z tym że absolutnie nie z seryjnym subwooferem tylko z modelem e9 oraz tannoy arena to zestawy które śmiało możesz brać pod uwagę. Ewentualnie możesz się rozejzec nad mniejszymi lub wiszącymi monitorami typu heco music style 200f, dobrymi dali zensor 3 na front resztę z serii pico czy indiana linę tesi 260.

To kwestia wielkości. Jeśli zależy ci na bardzo małych wiszących to opcja tannoy i fazony. Jak mogą być większe to przy najmniej na fronty większe monitory gdyż to da ci lepsze efekty podczas odsłuchu muzyki i oglądaniu koncertów.

Pozostaje do twojej dyspozycji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.