Skocz do zawartości
IGNORED

Adaptacja akustyczna pokoju 25m^2

jaromarcin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pokoj 25m^2. Zestaw dali z subem e12F+denon X2200. Niestety akustycznie pokoj jest niedostosowany lub jest przeciwieństwem słowa akustyka. Pokoj jest pokojem gościnnym więc estetyka jest w tym wypadku bardzo ważna. Dodam że pokoj jest bardzo wysoki 3m, oraz powstaje rezonans w okolicach 38-43Hz.

Chciałbym zacząć adaptacje od:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (2 sztuki naprzeciwko suba w narożnikach)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (2 panele za sluchaczem)

Czy mial ktoś doczynienia z frimą i tymi produkatami?

Czy mógłbym liczyć na jakieś sugestie? Może jakieś inne strony z podobnymi produktami.

Przydatne informacje. Wiem że pomiar byłby kluczowy ale na chwilę obecną nie mam możliwości go wykonania być może w niedalekiej przyszłości.

Ale mając gołe ściany, brak obrazow, dywanow zaslon itd. Myślę że najpierw chociaż trochę należałoby poprawić obszar a potem dokładniejszymi pomiarami walczyć z problemami/polepszać jakość odsłuchu.

Pozdrawiam,

Marcin

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/131499-adaptacja-akustyczna-pokoju-25m2/

Witam,

Miałem podobne dylematy. Ja zaczynałem od paneli, które ustawiłem za kolumnami. Panele dwuskrzydłowe wysokość ok. 120cm, grubość 5cm. Rama paneli wykonana z drewna, wypełniona wełną mineralną i całość obszyta materiałem. Zaletą jest to, że panele są przenośne. Efekt w poprawie akustyki jest natychmiastowy. Nie wiem jednak, jaki byłby efekt u Ciebie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.