Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do B&W 703

BlueDot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukam amplitunera, ktory bez problemu napedzi kolumny B&W 703. Docelowo bedzie do niego podpiete 5 kolumn, ale przednimi beda wlasnie te.

Zestaw bedzie wspolpracowal z konsola PS4 pro, wiec gry i film to jakies 80%, czasami muza. Najbardziej zalezy mi na tym zeby tan amplituner mial wystarczajaco mocy do napedzenia tych kolumn a wiem, ze prad to one lubia.

Chce przeznaczyc na ten cel okolo 5000zl, biore pod uwage uzywany sprzet.

Prosze o jakies konkretne propozycje, ja jestem w temacie amplitunerow kompletnie zielony.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/131618-amplituner-do-bw-703/

Dzień dobry.

Moim zdaniem zdecyduj się na dobry amplituner wielokanałowy, natomiast do kolumn przednich zastosuj dwukanałową końcówkę mocy. Trudno będzie Ci znaleźć na tyle dobry, wydajny amplituner wielokanałowy, który swobodnie wysteruje 5 wymagających kolumn. Ewentualnie można zastanawiać się nad jednym z modeli Anthem.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

Jeśli nie zależy ci na nowych amplitunerach z funkcjami to modele onkyo 905 lub i Yamaha z9 z11.

Obstawial bym jednak to co piszą koledzy powyżej. Kupienie amplitunera nawet prostszego nowego z pre outem a zastosowanie zewnętrznej końcówki mocy.

Pytanie tylko jakie będą pozostałe kolumny?

Pozostale kolumny to tez B&W tylko ze cm1. Troche mi nie pasuje amplituner i koncowka. Nie wiedzialem natomiast ze moze byc taki problem ze znalezieniem amplitunera.

Mam wzmacniacz ktorego nie uzywam, ale on nie ma wejscia na koncowke mocy. Czy moge wiec podlaczyc pre out amplitunera do wejscia cd we wzmacniaczu i ustawic go na maksymalna glosnosc?

Bedzie to dzialac czy moge cos uszkodzic?

Wzmacniacz to Primare a30.1

Man 703 i by grały napędzam je 1000 WATT wzmacniaczem

w stereo?

jeśli tak to co innego

kolega Uchatek napisał

Zestaw bedzie wspolpracowal z konsola PS4 pro, wiec gry i film to jakies 80%, czasami muza.

to docelowo jeszcze sub, odcinasz kolumny na 80hz i nie powinno być problemu z podanymi ampami lub podobnymi mocowo nowymi, ale to już wyższe kwoty niż 5000zł

No czyli się potwierdzą. To jak nie chcesz funkcjonalności to idź w 905tje lub yamahe z9 lub z11 jeśli znajdziesz te modele.

Jak nowy to kwota dużo wyższa.

Pozdrawiam

Chyba jednak kupie cos uzywanego ale z nowszymi dekoderami, tak zeby konsola mogla sie wykazac.

Man 703 i by grały napędzam je 1000 WATT wzmacniaczem. Amplitunery nie dają rady. Pod amplitunerem mam zestaw kolumn 5,1 z sony-ssx70ed .

1000W to cyba lekka przesada. To nie sa kolumny estradowe ;-)

1000W to cyba lekka przesada. To nie sa kolumny estradowe ;-)

onkyo 905 ma 1000W poboru prądu, mniemam że o to chodzi.

w necie można znaleźć testy amplitunerów z pomiarami ile oddają mocy przy obciążeniu 1, 2 ,3,4 itd kanałów

wyniki są zgoła inne niż np 7x220W (jak ma mój Onkyo) :))

aby na fronty dać jeszcze więcej mocy podłączałem moje Concert 11 w bi-ampingu,

czyli wykorzystywałem nieużywane końcówki mocy do zasilania dodatkowo frontów

Tych co nie wiedzą oświecam, że pod procesor amplitunera można podłączyć wejścia końcówki mocy

system dzielony, ewentualnie pre z amplitunera + wielokanałowa końcówka mocy była proponowana w pierwszej kolejności

ale

Troche mi nie pasuje amplituner i koncowka

No i dokonalem wczoraj zakupu. Padlo na Pioneer sc lx87 ze wzgledu na moc jaka legitymuje sie ten klocek.

Przeprowadzilem pare testow wczoraj i musze powiedziec, ze jest calkiem dobrze. Na przodzie graja B&W 703 a na tyle tymczasowo Usher x718, docelowo centralny i tylne beda z serri CM od B&W.

Pogralem troche w gry na PS4 pro i ogladalem kawalek filmu z BD tez z konsoli i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.

Brzmienie jest rewelacyjne, no moze poza zbyt ostra gora, ale moze to moje przyzwyczajenie bo moj zestaw stereo tak nia nie sieje. Nie zauwazylem braku mocy, moze dlatego ze byla noc i nie krecilem zbyt mocno w prawo, dzisiaj bedzie troche mocniej i bede tez testowal go w stereo. Nie zalezy mi jednak, zeby w stereo byl jakis szal, bo mam osobny zestaw do muzyki.

Mysle, ze do gier i filmow bedzie calkiem spoko.

Dzieki koledzy za podpowiedzi.

Najwyzej ja troche przytne.

Nie jest tak zle, w filmach i grach mi to az tak nie przeszkadza, ale muzyki sluchac na tym ciezko.

Jednak ja nie do muzyki tego potrzebowalem, wiec to maly problem.

Wazne ze jest wystarczajaco mocy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.