Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana wzmacniacza/Karta dźwiękowa

Kamil_65786

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! posiadam kolumny diora polaris 200 Tak wiem, opinie są o nich nie najlepsze ale ja nie chcę ich zmieniać.

Grają one pod wzmacniaczem Pioneer A-447 jednak jest on za słaby. Myślałem o wymianie go na Yamahe Ax-592. Co myślicie?

Będzie lepiej? Zależy mi na dobrym basie. Kolumny służą do słuchania różnej muzyki ale i do filmów. Aktualnie stoją w pokoju 15m2 (tak wiem, za mało na takie kolumny) Ale po remoncie będą stały prawdopodobnie w salonie 25m2. Możliwe, że zagrają czasem na małej imprezie.

Druga sprawa: Zestaw mam podpięty pod PC ze zintegrowaną kartę dźwiękową. Czy dużo da kupno zewnętrznej?

Kiedyś zastąpiłem zintegrowaną kartę z płyty na Sound Blaster Audigy ZS PLatinum (chybe wersja 2 czy jakoś tak) Nie mogłem uwierzyć, że miała takie znaczenie, nagle pojawił się bas, wysokie i szczegółowość. Ale uwaga, od tamtych czasów producenci nauczyli się wkładać na płytę już nie tylko pierdzitka. Wszytko zależy od konkretnej karty dźwiękowej.

Witam! posiadam kolumny diora polaris 200 Tak wiem, opinie są o nich nie najlepsze ale ja nie chcę ich zmieniać.

Grają one pod wzmacniaczem Pioneer A-447 jednak jest on za słaby. Myślałem o wymianie go na Yamahe Ax-592. Co myślicie?

Będzie lepiej? Zależy mi na dobrym basie. Kolumny służą do słuchania różnej muzyki ale i do filmów. Aktualnie stoją w pokoju 15m2 (tak wiem, za mało na takie kolumny) Ale po remoncie będą stały prawdopodobnie w salonie 25m2. Możliwe, że zagrają czasem na małej imprezie.

Druga sprawa: Zestaw mam podpięty pod PC ze zintegrowaną kartę dźwiękową. Czy dużo da kupno zewnętrznej?

Pewnie zastosowanie czegoś dużo lepszego pomoże, ale u mnie gra zestaw prosto z jakiegoś Realteka z płyty i jest całkiem nieźle. Na pewno nie brakuje żadnego pasma.

Karta zewnetrza czy nawet dac to przeskok o dwie klasy w górę.

Nie znam kolumn więc nie wiem na ile to się poprawi ale źródło to bardzo ważny element systemu. Na chwilę obecną nie można tego nazwać źródłem.

Pozdrawiam

To wszystko zależy jaką masz tę kartę muzyczną.

Zakup AIM-a i włożenie go do kompa zamiast zwykłej karty z "płyty" znacznie poprawi jakość dźwięku i wcale nie trzeba dokupywać zewnętrznych "mikro pierdzideł".

Jednak myślę że ograniczeniem w Twoim systemie są właśnie te Polarisy a nie sam Pioneer , którego zmiana moim zdaniem niewiele wniesie do systemu...

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

To wszystko zależy jaką masz tę kartę muzyczną.

Zakup AIM-a i włożenie go do kompa zamiast zwykłej karty z "płyty" znacznie poprawi jakość dźwięku i wcale nie trzeba dokupywać zewnętrznych "mikro pierdzideł".

A co to jest AIM?

A co to jest AIM?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem czy to taki super pomysł kupować karte dźwiękową droższą od wzmacniacza...

A co do zmiany Pioneera na tą Yamahe, to stanowczo nie polecam. Lepiej poszukać czegoś innego... Porządnego Luxmana np. L-410, L-430 czy Sansui au-417

Nie wiem czy to taki super pomysł kupować karte dźwiękową droższą od wzmacniacza...

A co do zmiany Pioneera na tą Yamahe, to stanowczo nie polecam. Lepiej poszukać czegoś innego... Porządnego Luxmana np. L-410, L-430 czy Sansui au-417

Czemu odradzasz Yamahe?

Płytę główną posiadam :Gygabyte ga 78lmt s2

Chcesz zmienić coś w systemie , to zacznij od kolumn , potem pod kolumny dobierzesz wzmacniacz, jedyne dobre rozwiązanie na "teraz" to zakup DAC-a , ja polecam ten w AIM'IE bo i tak źródłem są pliki z kompa. Uniwersalność tej karty muzycznej jest naprawdę powalająca. Wystarczy zobaczyć "tryby pracy" i związane z tym możliwości, o wymianie opampów nawet nie wspominam bo to inna bajka.

No to teraz wchodzisz w temat jakar rolę w sytemie gra źródło. Weź pod uwagę że cd z reguły kosztują tyle co wzmaki. Więc czemu dac skoro nowszy nie może być droższy od wzmacniacza. Kupienie karty dźwiękowej za 150 zl nic nie da. Kupienie daca używanego za 400-500 wniesie olbrzymia poprawę do systemu. Nie wiem jak tu akurat w tym systemie, jednak uogulniajac sprawa jest jasna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.