Skocz do zawartości
IGNORED

Godni zaufania sprzedawcy LP na Allegro

kook

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

do topwinyl mam 2 zastrzeżenia:

Jeżeli te same płyty są też w MM, lub podobnych sklepach, to zawsze u topwinyl 20% drożej. Warto sprawdzić przed zakupem gdzie indziej.

Kupiłem u niego 1 winyl, i niestety był bardzo niestarannie opakowany na czas podróży co zaowocowało pogięciem narożników okładki.

oliwia julia - potwierdzam, polecam!

No dobra jest babka :) Kupilem u niej debiut Judas Priest z 1974 roku, dlugo szukalem tej plytki. Byla opisana jako EX, w moim odczuciu jest to niemalże idealny egzemplarz NM. Wiec polecam!

• 2 tygodnie później...

Wystarczy złożyć reklamację. Jeśli okładka uszkodziła się w transporcie - wymieniamy lub proponujemy rabat. Co do cen - bywa różnie. Zależy to od wielu czynników, np kursu EURO i Dolara w momencie zakupu. Dzisiaj np. w MM we Wrocławiu 22 pozycje droższe średnio o 20 zł od naszej oferty( no i u nich oferta cokolwiek uboga) . Ale zawsze warto porównywać. Widać musimy się starać jeszcze bardziej. Pozdrawiam wszystkich miłośników analogu.

• 2 tygodnie później...

Ja polecam www_vinylex_pl. Co prawda, tylko jedną płytę u niego kupiłem, ale była dobrze zapakowana i umyta - ani jednego trzasku i "paluchów" na powierzchni, dla mnie o tyle ważne, że w tej chwili nie posiadam żadnej myjki. Jedyny minus to taki, że płyta została wysłana bez podanej w aukcji folii ochronnej na okładkę. Ale jeśli będzie okazja, możliwe, że jeszcze coś zamówię u tego pana.

Joseph K., 20 Lip 2010, 12:34

>Ja polecam www_vinylex_pl. Co prawda, tylko jedną płytę u niego kupiłem, ale była dobrze zapakowana

>i umyta - ani jednego trzasku i "paluchów" na powierzchni, dla mnie o tyle ważne, że w tej chwili

>nie posiadam żadnej myjki. Jedyny minus to taki, że płyta została wysłana bez podanej w aukcji folii

>ochronnej na okładkę. Ale jeśli będzie okazja, możliwe, że jeszcze coś zamówię u tego pana.

Czasami masz taką okładke, ze za cholere jej nie wcisniesz do covera foliowego, moze hm w tym lezy przyczyna :) Tez jak czasami sprzedaje to wkladam w covery ale nie kazda okladka wejdzie, sczegolnie jakies gatefoldy ale nie raz tez zwykle.

W tym przypadku nie był to gatefold, a zwykła okładka z grzbietem grubości 2-3mm.

I tak w końcu będę zmuszony do kupna folii ochronnych, bo oprócz tej płyty to jeszcze kilka innych okładek czeka na taką ochronę.

Także mogę co nieco szepnąć na temat pana - rozmawiałem z nim, co prawda tylko na gg, ale odniosłem wrażenie, że to dosyć miły człowiek. Nie jestem jeszcze do tej pory jego klientem, ale po naszej rozmowie na temat właśnie grubych gatefoldów wysłał mi parę okładek ochronnych za darmo na próbę do moich płyt.

Prowadzi on sklep

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja w okladki zaopatruje sie u stradoom, najlepszy towar, grube, plyta nie wyslizguje sie, duza przezroczystosc. Jakosc bez zarzutu, kosztuja jakies 35 zl /100szt. Facet ma troche negow ale glownie z tego, ze wysyla po 2 tygodniach, jak nie jestes narwany to dostaniesz rewelacyjny towar :) Patrzylem na jego aukcje ale aktualnie nie ma on wystawionych zwyklych okladek na longi, ma tylko na GF. Nie polecam natomiast w zadnym wypadku zakupu okladek u masterjack - totalny szajs i g*wno, folia na kwiaty, cieniutkie, rwa sie, okladka wypada i sie slizga w nich. Obecnie pozbywam sie okladek od masterjacka pakujac w nie plyty, ktore sprzedaje hehe a na swoje wlasne longi nakladam od stradooma.

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Nowy klon Mariusza Chmielewskiego z Gorzowa Wlkp. Pan Mariusz do spolki zaprosil juz chyba cala rodzine i znajomych :)

Ukryta Zawartość

Kupowanie płyt "z Gorzowa" to jak rosyjska ruletka czasami near mint to śmieć zdarty, przesterowany nie nadający się kompletnie do słuchania ale czasami to faktycznie perełka, często też bdb+ trafiają się praktycznie bez rys świetnie brzmiące. Reklamacje są generalnie przyjmowane ale trzeba się przypominać i być męczydupą :-] ja sobie odpuściłem jakiś czas temu bo więcej z tym zachodu niż te płyty warta a i ludzie poszaleli i za egz. które normalnie można kupić za np. 20-25 pln walą bez opamiętania 2,3 a czasami i więcej x niż są warte :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Zaj*bista wizytowka firmy :)))

Ukryta Zawartość

Paragon z kasy fiskalnej ma obowiazek dolaczac przy kazdym zakupie hehe a nie na zyczenie, widac ze ksieguje na lewo :))

Ortografii sie nie czepiam zbytnio wszak o winyl chodzi :))) Ale strona OM to cos jak wizytowka firmy. Ja bym takiej nikomu nie wreczyl...

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

winylon, 4 Sie 2010, 16:54

>Zaj*bista wizytowka firmy :)))

>

>http://allegro.pl/my_page.php?uid=15829340

Faktycznie, wygląda to wszystko mizernie ale najważniejsze, że stan płyt jest zgodny z opisem. Kupiłem u gościa już jakieś kilkanaście pozycji i na żadnej się nie naciąłem.

"NA RZYCZENIE KLIJENTA DOŁAŃCZAM PARAGON FISKALNY DO PACZKI" ????????????? to chyba k@#$% jakiś żart :-D matko bosko, święty krzyżu co pod prezydenckim tkwisz pałacem :-))) jak tak można pisać??!!! W mailu takich ortografów nie walili :-D

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

thrak, 4 Sie 2010, 19:08

>"NA RZYCZENIE KLIJENTA DOŁAŃCZAM PARAGON FISKALNY DO PACZKI" ??? to chyba k@#$% jakiś

>żart :-D matko bosko, święty krzyżu co pod prezydenckim tkwisz pałacem :-))) jak tak można

>pisać??!!! W mailu takich ortografów nie walili :-D

Oj czepiasz sie czlowieku takich drobnostek :))) A swoja droga niech korzystaja chociaz z Mozilli, tam bledy sa podkreslane na czerwono hehe. Pozostaje mi rzyczyć dobrej nocy :)))

thrak, 4 Sie 2010, 19:08

>"NA RZYCZENIE KLIJENTA DOŁAŃCZAM PARAGON FISKALNY DO PACZKI" ??? to chyba k@#$% jakiś

>żart :-D matko bosko, święty krzyżu co pod prezydenckim tkwisz pałacem :-))) jak tak można

>pisać??!!! W mailu takich ortografów nie walili :-D

Na co drugiej plycie sprzedawanej przez nich jest dopisek "1press". Hm aby sie dowiedziec czy plyta jest pierwszym pressem trzeba znac w jakims stopniu angielski - polskich opracowan brak w tym temacie, pozostaje tylko www po angielsku. Qwa aby znac angielski chyba trzeba choc troche znac swoj wlasny jezyk, no nie? Wiec te 1pressy to jest jeden wielki walek.

Co racja to racja. Podejrzewam, że weryfikacja czy płyta jest 1press czy nie odbywa się na zasadzie, czy jest "1" w nr seryjnym czy nie :-) Same 1st pressy i same near mint, fakt można trafić na nm - sam mam kilkanaście - ale też kupiłem nm, które zalegają mi na półce, bo nie umiem winylowego śmiecia wywalić ot tak do syfa :-)

oj oj oj...winylowcu... -)

Zeppelin jak mawiał Yul ?

Ps. Pamiętam połowiczne pierwsze wydanie = ))

Ps 2 Postaraj się poznawać wydania w praktyce a nie w internecie -)

Witam Serdecznie Forumowiczów

Z pełna odpowiedzialnością zdecydowanie P O L E C A M sprzedawcę o nicku - janusz58041 -

.Osobiście zakupiłem u tego Allegrowicza prawie 80 szt. płyt analogowych / głównie jazz,klasykę i rozrywkę / stany płyt w 100 % zgodne z opisami,błyskawiczna wysyłka,bezproblemowy kontakt za sprzedającym i rewelacyjne ceny....Gdyby wszyscy sprzedawcy byli tacy jak - janusz58041 -na Allegro nie byłoby żadnych problemów....Pozdrawiam.

Ja z Allegrowiczem janusz58041 miałem kilka miesięcy temu przygodę, którą opisywałem kiedyś na forum. Z przeszło 10 zakupionych płyt z klasyką 5 okazało się znacznie odbiegać od stanu, który deklarował sprzedający w opisie (szumy, smażenie - ogólnie nie dało się tego słuchać, a płyty miały najwyższe oceny wg skali sprzedawcy). Płyty odesłałem, zwrot został przyjęty, ale z dużymi oporami i narzekaniem na moje "zbyt duże wymagania od dźwięku z winyli". Sprzedający nie zwrócił mi kosztów zwrotnej przesyłki, choć błąd leżał ewidentnie po jego stronie. Zarzekał się, że przesłucha odesłane płyty (bo NIE słucha ich przy wystawianiu, ocenia wzrokowo - o czym zresztą warto byłoby potencjalnych kupujących poinformować) - od tamtej pory milczy, widocznie tak trudno przyznać się do błędu...

Jakiś czas temu postanowiłem dać januszowi58041 drugą szansę i jakie było moje zdziwienie, że zostałem dodany przez niego na czarną listę. Tak kończą widocznie kupujący, którzy próbują u janusz58041 dochodzić własnych praw...

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Karunesh, 6 Sie 2010, 10:52

>

>Z pełna odpowiedzialnością zdecydowanie P O L E C A M sprzedawcę o nicku - janusz58041

Z mojego doświadczenia z tym Panem wygląda to inaczej. 50% zakupionych u niego płyt miało BARDZO zawyżoną ocenę. VG+ zazwyczaj nadają się na śmietnik.

wiec wyjasniam - dziesiatki razy widzialem idealnie grajaca plyte a wygladajaca na oko na zjechana i odwrotnie - jesli ktos ocenia je wylacznie na oko trakuje to jako dowcip a nie profesionalna sprzedaz

Zgadzam się w 100%. Sam kupowałem u niego licząc, że ocenia winyle po dźwięku (to zresztą sugeruje strona "o mnie"), a potem okazało się, że połowa kupionego towaru to śliczne wizualnie, lecz kompletnie zjechane płyty... A w korespondencji Sprzedający zdziwił się, jak mogę oczekiwać, że słucha swoich płyt przed sprzedażą, skoro wystawia ich aż tyle. To dopiero był świetny żart, ale mi jakoś nie było do śmiechu ;)

Hmm dodawanie do czarnej listy osób reklamujących płyty to chyba standard u handlarzy winylowym szrotem. Tak na marginesie to chyba Pana Janusza58 coś tam nie powinno być w wątku zaufani sprzedawcy a raczej oszuści :-] dobrze, że mie przebili jacyś wariaci na weather report i di meoli bo pewnie kolejne pieniądze wywaliłbym na śmietnik...winylowy :-)

Witam Serdecznie Moich Przedmówców

Rozumiem że w kwestii Allegrowcza -janusz5804- są zdania podzielone nie mam zamiaru wcale bronić tego sprzedawcy ani uprawiaać jakiejś kryptoreklamy,zakupione na aukcjach u tego Pana płyty analogowe które otrzymałem były rzeczywiście w takich stanach jak w opisie,tym bardziej ceny zakupu naprawdę były niskie.Tym bardziej dokonywałem zakupu na aukcjach od innych sprzedawców płaciłem za płyty dużo większe pieniążki a stany płyty były takie same jak u - janusza5804 - też chciałbym posiadać w swojej kolekcji płyty i okładki near mint ale nie stać mnie na zakupy np. u - wujasa_x -...Serdecznie pozdrawiam.

Eeee tam!

Sprzedawcy tacy, sprzedawcy śmacy...

Tłoczenia takie, tłoczenia owakie...

Vinyle podrapane grają wyśśśmienicie, vinyle nie podrapane grają fataaaalnie...

Vinyle nie podrapane grają wyśśśmienicie, vinyle podrapane grają fataaaalnie...

Koledzy - vinyl to LOTERIA.

Pozdrawiam wciąż poszukujących,

Yul

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.