Skocz do zawartości
IGNORED

Godni zaufania sprzedawcy LP na Allegro

kook

Rekomendowane odpowiedzi

Czesto kupuje czarne plytki na Allegro, bo jesli chodzi o sklepy, to w Toruniu mamy winylowa pustynie. Na Allegro wybor jest duzy, ale i ryzyko spore. Nie chodzi mi o trafienie na par excellence oszusta, ale o mala wiarygodnosc w opisie stanu oferowanych plyt. Standardem jest mocne zawyzanie oceny, stan bardzo dobry oznacza zazwyczaj plyte niezle juz zjechana, stan dobry plyte pozdzierana. Sprzedawcy sa mniej lub bardziej solidni, ale nie spotkalem sie jeszcze z rzeczywiscie w pelni wiarygodnym opisem stanu plyt.

Proponuje dzielic sie doswiadczeniami z konkretnymi sprzedawcami, moze znacie jakis rzeczywiscie super rzetelnych i krytycznych wobec sprzedawanego przez siebie towaru?

Kilka opinii na poczatek:

Analog3 - kupilem od niego wiele plyt i generalnie polecam korzystanie z jego uslug. Wiekszosc plyt w bardzo bogatej ofercie zaznaczona jest jako "(2) - płyta słuchana lecz bez widocznych śladów używania w wyglądzie i odsłuchu" Rzeczywistosc nie jest jednak tak piekna, po plytach widac i slychac, ze byly sluchane, ale ponizej pewnego poziomu nie schodza. Raz zdarzyla mi sie plyta ostro zjechana, zareklamowalem ja i bez problemu uzyskalem zadoscuczynienie.

Vinyl i Ajoli - na razie zakupilem od nich tylko kilka plyt, stan plyt bliski opisywanemu na aukcji, zatem polecam lepsze przyjrzenie sie ich ofercie

Danzig - ocena plyt mocno zawyzona, zalecam ostroznosc. Na dwoch z trzech zakupionych plyt problemy z przeskakiwaniem igly (w jednym tylko miejscu, ale...)

Witam.

NIe mam zbyt dużego doświadczenia (kupiłem na allegro dopiero kilka może kilkanaście płyt), ale coś nie coś mogę napisać.

Mogę powiedzieć, że stan płyt kupionych u sprzedawcy Analog3 był zgodny z opisem, a sprzedający jest raczej elastyczny i skłonny do współpracy.

Myślę, że sprzedawca fibi5 jest też godny polecenia. Od fibi5 kupiłem kiedyś płytę poza allegro, czyli drogą nie oficjalną i wszystko odbyło się jak należy.

Raz jeden kupiłem płytę, którą ktoś słuchał za pomocą igły od maszyny do szycia grubych skór i strasznie się zniechęciłem do tej formy zakupu płyt.

Niedawno jednak nie wytrzymałem i kupiłem kilka płyt właśnie u Analog3, wiara w ludzi wróciła.

Pozdrawiam.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Miałem do czynienia zarówno z "fibi5" jak i z "analog3" i w obu przypadkach pełna satysfakcja. Kupowałem na Allegro i poza serwisem. Z tymi dwoma panami warto robić biznes.

GM

Uważać na analog 3- kupiłem od niego parę płyt. Nie dosc, że nie były zgodne z opisem ich jakości i stanu, to w gąszczu aukcji wysyła za pobraniem za zupełnie inna kwotę. Do dziś nie zwrócił mi nadwyżki pobranej sumy. Jak wybrałem coś z aukcji jako zadość uczynienie, to tłumaczy, że to nie jego płyty. Cwaniak i chytrus.

Vinyl- bardzo uczciwy. Kupiłem trochę i zawsze bez problemu.

Ja akurat mam bardzo dobre wrażenia z tranzakcji z analogiem3 - w bardzo spokojny i treściwy sposób wyjaśniliśmy sobie pewne wąpliwości. Od tej pory mogę polecać go z czystym sumieniem innym. Jego problemy wynikają raczej z ogromnej ilości płyt, jakie sprzedaje ( wysyła ) niż z "cwaniactwa i chytruska".

• 2 tygodnie później...

vinyl_pl (Olsztyn) uwazac bo kupuje!

a tak na serio analog3: lepszego nie znajdziecie.

Jak kupowac na Allegro? Mini poradnik:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

P.S. Jak myslicie czy mozna bezpiecznie kupic plyte u fadeovera, pisze ze to jest jakas testowa i bardzo poszukiwana ale ja widze ze dopiero cos kolo 100 osob ja zamowilo. Co o tym sadzicie?

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Pragnę szybko donieść, że sprzedawca Analog3 zachował się bardzo elegancko. Wylicytowałem płytę, za którą chciałem zapłacić. Przysłał mi ją jednak za friko jako "rekompensatę" za pomyłkę jaka miała miejsce z powodu, że dużo sprzedaje i "wpadki" się zdarzają. W powyższym świetle, czuję się zobowiązany powiadomić, że gość umie się zachować. Z tego wynika, że warto od niego kupować.

• 2 tygodnie później...

polecam "demetrio"

Kupowałem już od niego wiele razy i jeszcze nigdy się nie zawiodłem.

Gość chociaż nie kłamie tak jak niektórym się to zdarza.

Za każdym razem stan płyty odpowiadał opisowi na aukcji

Naprawdę porządnie pakuje płyty i nie przychodzą potem z pozaginanymi rogami.

Szczerze polecam!

Analog3, demetrio - polecam. Pan Robert (Analog3) jest trochę zamotany ale zawsze wychodzi z twarzą.

Przy okazji - Zydelek, może policzysz do 10, pójdziesz na spacer, na ryby zanim zaczniesz o kimś źle pisać - później "przepraszam" nie wszystko rekompensuje

A oto przykłady:

analog3:

Uważać na analog 3- kupiłem od niego parę płyt. Nie dosc, że nie były zgodne z opisem ich jakości i stanu, to w gąszczu aukcji wysyła za pobraniem za zupełnie inna kwotę. Do dziś nie zwrócił mi nadwyżki pobranej sumy. Jak wybrałem coś z aukcji jako zadość uczynienie, to tłumaczy, że to nie jego płyty. Cwaniak i chytrus.

Vinyl- bardzo uczciwy. Kupiłem trochę i zawsze bez problemu.

Pragnę szybko donieść, że sprzedawca Analog3 zachował się bardzo elegancko. Wylicytowałem płytę, za którą chciałem zapłacić. Przysłał mi ją jednak za friko jako "rekompensatę" za pomyłkę jaka miała miejsce z powodu, że dużo sprzedaje i "wpadki" się zdarzają. W powyższym świetle, czuję się zobowiązany powiadomić, że gość umie się zachować. Z tego wynika, że warto od niego kupować.

ozimek:

Dziwi mnie fakt w dzisiejszych czasach, ze producent tak zachwala chybiony odsłuchowo gadzet. Ocena końcowa: szczerze odradzam- nabijanie w butelkę- chyba, że jego producent jest zupełnie głuchy. Niech mi no teraz odmówi zwrotu jaki oferuje w ciągu 7-miu dni to udupię s......syna.. Koledzy nie kupujcie gówna, które nie działa, ale psuje brzmienie. Że też ja idiota po 40-tce dałem się nabrać.... Pozdr...

Pan ten zachowując sie jak brytyjski gentelmen oswiadczył, że skoro jego wyrób nie spełnia pokładanych w nim nadziei od ręki przyjmuje zwrot filtra- takie działanie mi sie podoba i swiadczy o uczciwości i profesionalnym podejściu do sprawy. Reasumując- zapewne filtr jest przeznaczony do urządzeń niskiej klasy, którym być może poprawia brzmienie. W związku ze swym wpisem mam pewne wyrzuty "sumienia" za zbyt ostry i dosadny styl. Z całości tematu nie wynika, by producent chciał naciągać- ja jego wyrób zamówiłem świadomie i w ciemno- trzeba więc sprawiedliwie, co też czynię w tym wpisie. Pozdr..

Walery!

Do czasu opisu sytuacji na forum nie było odzewu... Jednak forum na posłuch i sie liczy. Następnego dnia dostałem wiadomość. Po paru dniach dostałem rekompensatę. Czułem się więc w obowiązku poinformować bez wdawania się w szczegóły. Czy to właśnie chcesz mi zarzucić? Gdybym nie pisał wątpię, czy wielokrotnie byłbym usatysfakcjonowany..... Pozdr.

Polecam allegrowicza Rafu. Wystawia płyty w dobrych cenach, stosuje ocenę płyt według Record Collectors' Grading System, to już duży plus.

Dobry kontakt, szybka wysyłka, płyty bardzo starannie zapakowane.

• 1 miesiąc później...

Pojawił sie w końcu sprzedawca, który sprzedaje pierwsze tłoczenia i jest wyjatkowo surowy jeśli chodzi o gradaję stanu technicznego. Kupiłem u niego w sklepie sporo płyt i wszystkie były w stanie topowym i sczerze polecam tego Człowieka. Handluje głównie klasycznym rokiem i metalam. Ponizej link do jego strony allegro " o mnie"

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Ja tylko dodam na kim sie bardzo ale to bardzo zawiodlem i nie polecam!!

Uzytkownik vinyl_merida wczesniej sprzedajacy jako _merida_

Sprzedaje zachodnie wydania plyt, przewaznie USA i czesto sa to dosyc dobre i poszukiwane plyty.

Tylko ze ;( Stan plyt okreslany jako Bardzo Dobry lub Dobry.

Kupilem 2 razy.

Jedna plyta w stanie bardzo dobrym niby - wedlug gradacji goldmine to okreslilbym ja jako Good czyli slabo bardzo

Druga plyta w stanie dobrym - niestety przeskakuje w dwoch miejscach i sypie ziarnem jak ze smietnika, ie mowiac o okladce.

Przyklad

Ukryta Zawartość

okladka i plyta w bardzo dobrym stanie. To ciekawe skad ten ringwear na okladce sie wzial? :)

Ukryta Zawartość

• 11 miesięcy później...

polecam goscia "t69"

Ukryta Zawartość

plyty sa w zadziwajaco dobrym stanie jak na swoja cene. pierwszy raz nie musialem ich kapac, mimo ze z analog3 czy fibi5 tez mam dobre doswiadczenia.

plyta oceniana jako good jest naprawde good. kosztuje jak "good" i gra bez zastrzezen. czyli stan plyt i gradacja jak u renomowanych sprzedawcow na ebay. z doswiadczenia wiem ze u nawet dobrych sprzedawcow jak analog3 trzeba kupowac plyty z gradacja "vg" zeby sie do czegos nadawaly, pan t69 mile mnie zaskoczyl. tak dobrej jakosci plyty, czyste i nie zjechane kupowalem tylko na ebayu w cenie za sztuke z transportem 10 funciakow. a tu 20 - 25 zl i jest cool.

dobra koniec tej wazeliny.

chyba nalezy mi sie jakas lapowka.. joke :)

Ukryta Zawartość

No to ja dodam jeszcze sprzedawcę o niku - wujas_x.

Ukryta Zawartość

Kupiłem od Niego kilka płyt (poza serwisem też) i się nie zawiodłem.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Dodałbym vinylowy raj (Łódź) - dobry kontakt, przyzwoity stan płyt. Zdarzają się prawdziwe skarby. Potwierdzam analog3 (Poznań), również z danzigiem nie miałem problemu - na razie tylko jedna płyta.

ja też się dopisze w takim razie,zgadzam się że Wujas-x jest super ,ale ceny ma cholernie wysokie,płyty jednak bez niespodzianek jak w opisie,Analog 3 i Vinylowy Raj oraz Fibi5 ( to chyba ten sam sprzedawca) zaniżają stany płyt mocno,płyty z ich opisem jako bardzo dobry czy "2" to wielka loteria,raz przyjdą niezłe a innym razem zgrane i trzeszczące,chociaż Robert (Analog3) poprawił się jakby ostatnio.Inna sprawa że dają dobre rabaty przy wysyłkach ,ale nie wiem czy mi się wydaje że czasami podbijano mnie sztucznie z innych kont,szczególnie jak mi brakowało jednej pozycji do rabatu.U innych jeszcze nie próbowałem zakupów.

Ja polecam sprzedawce rafu. Gosc dosc dokladnie opisuje stan plyty, a poza tym mozna jeszcze z nim pohandlowac poza allegro. Sprzedaje tylko zachodnie wydania, a przy tym ceny ma bardzo przyzwoite.

4wheels nieźle zjechał vinyl_meridę. Tymczasem ja mam bardzo dobre doświadczenie z tą sprzedającą.

Co prawda nazbyt wiele u niej nie kupiłem, jedną płytę z Allegro i jedną poza Allegro.

Ta z Allegro była opisana jako bdb i naprawdę trzaski na całej płycie można by chyba policzyć.

Janusz z Torunia

• 5 tygodni później...

a ja mam kłopot z allegro taki, że nie chce mi się w niego wchodzić, logować, kodować a...

mam jakieś 800 lp i stoją nieużywane i zajmują miejsce. Głównie klasyka (z przewagą baroku a zwłaszcza Vivaldiego, Bacha i Haendla...), jazz (serie enerdowskiej Amigi, składanki bułgarskie) polski rock i blues.

Teraz cóka mogłaby cyfrakiem sfotografować i upublicznić, bo mnie to przerasta...

A może warto zacząć?

muzyka łagodzi obyczaje

• 8 miesięcy później...

Wujas_x - kupiłem od niego ze dwieście płyt i nigdy się nie zawiodłem. A co najważniejsze - bardzo skromny i sympatyczny człowiek. Poza tym sprzedaje LP dokładnie umyte!!!!Polecam jak najbardziej.

jotesz, 24 Kwi 2006, 14:01

>mam jakieś 800 lp i stoją nieużywane i zajmują miejsce. Głównie klasyka (z przewagą baroku a

>zwłaszcza Vivaldiego, Bacha i Haendla...), jazz (serie enerdowskiej Amigi

napisz na priv jakie masz te nrd amigi z jazzem (tytuly itp) jak je przechowujesz, czy staja na boku, czy leza plasko jedna na drugiej i cene za sztuke przy zalozeniu ze 10 szt bym wzial.

pzdr.

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.