Skocz do zawartości
IGNORED

Kenwood ka4060R trzeszczy lewy kanał

D3s

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam nadzieję że dobry dział. A więc problem wygląda następująco, gdy włączam wzmacniacz i potencjometr jest ustawiony cicho to trzeszczy lewy kanał ale gdy wezmie sie trochę głośniej to już działa normalnie nawet jak się ustawi bardzo cicho. Czy wie ktoś może kto jest winowajcą?;) I czy jest to do zrobienia czy moze pacjenta czeka nie miło drogi serwis? Chciałbym się go pozbyć a nie bardzo chcę komuś wcisnąć niepełnosprawny sprzęt. Proszę o wyrozumiałość i pomoc:)

zacznij od czyszczenia potencjometru.

a polecił byś jakiś preparat? Ludzie czasami piszą o kontakcie ale czy jest to dobry pomysł? Albo wd40, ale czy jest to bezpieczne? Bo mam obawy a wd40 mam pod ręką

Taki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

To nie potencjometr, tylko przekaźniki są zabrudzone. Trzeba je rozebrać i przeczyscic. Albo najlepiej wymienić.

pomógł byś mi je zlokalizowac jak wrzuce zdjęcie? I czym je wyczyścić?

pomógł byś mi je zlokalizowac jak wrzuce zdjęcie? I czym je wyczyścić?

Masz na obrazku zaznaczone czerwonymi okręgami. Musisz je odlutować, rozebrać i przeczyścić styki papierem ściernym.

Tylko chyba nie warto się bawić w rozbieranie i zabawę z czyszczeniem jak nowe kosztują grosze.

Najlepiej kup nowe i wlutuj w miejsce starych.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Masz na obrazku zaznaczone czerwonymi okręgami. Musisz je odlutować, rozebrać i przeczyścić styki papierem ściernym.

Tylko chyba nie warto się bawić w rozbieranie i zabawę z czyszczeniem jak nowe kosztują grosze.

Najlepiej kup nowe i wlutuj w miejsce starych.

Pozdrawiam

Jeżeli kosztują grosze to kupie nowe:) dzięki za pomoc!

To nie potencjometr, tylko przekaźniki są zabrudzone. Trzeba je rozebrać i przeczyscic. Albo najlepiej wymienić.

Właśnie wymieniłem przekaźniki i problem przestał istnieć, dzięki wielkie jeszcze raz i pozdrawiam:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.