Skocz do zawartości
IGNORED

monitor audio bronze 6 vs bx6

tomasz777

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wcelowałem się w MA, ale w serie Silver. Najpierw miałem "ósemki", ale okazało się że w moich 25m za bardzo "wylewał" się bas, więc je sprzedałem i kupiłem Silver6. Seria Bronze we wcześniejszych odsłuchach wyraźnie przegrała z Silver - w muzyce "żywej" zaczęły się gubić. Silver świetnie sobie poradziły. Moim zdaniem Silver ma znakomitą stolarkę i brzmienie. Bronze tylko stolarkę.

Jak sie ma do tego rx6?Słuchałes moze?To jest wyzej od bronze 6

Tak słuchałem rx6. Gdybym na siłę musiał doszukiwać się różnic to wydaje mi się że w silver jest delikatniejsza góra. Silver zdecydowanie ładniejsze, ale charakter brzmienia dokładnie ten sam.

Bronze6 po odsłuchu w ogóle przestałem brać pod uwagę.

Czyli gdybys miał wybierac miedzy bronze 6 a rx 6 co bys wybrał?

Jeśli brzmienie ponad wszystko to zdecydowanie rx6 i nie mam tu żadnych wątpliwości.

Czyli mam rozumiec ze seria rx ktorej juz sie nieprodukuje to to samo co seria silver?

RX to po prostu starsze oznaczenie serii Silver to wyższe modele od BX.

Rożnicę w starszych seria BX i RX oraz nowych Silver i Bronze są znaczne.

Całkowicie nowe zaprojektowane membrany.

Obie konstrukcje zaskakują dobrym wykonaniem.

Silver ma fornir. Dźwięk Silvera miększy.

Pozdrawiam

w ten sposób to możemy polecić sprzet za 25 tys.....i tam to jest dopiero PRAWDZIWE granie.....

Stwierdzenie ze poniżej silver to lipa jest spora przesadą...:)

<porównujmy sprzęt mniej więcej w tych samych klasach......bo tak to.....>

Kuźwa... Mnie odpowiada brzmienie moich bx5 z moją Yamahą AX-892.

Wypożyczałem i Paradigmy, Bowersy,Wharfedale, i Focale w tej cenie i właśnie piątki podeszły mi najbardziej.

Fakt, że przy dobrze zrealizowanych płytach przydałaby się wyeksponowana średnica, ale przy hardrockowym, czy metalowym łojeniu to nie ma juz znaczenia. Wszystkie wymienione kolumny były większe do piątek, a piątki wg. mnie i tak mają najlepiej kontrolowany bas.

Nie można tylko przesadzać z głośnością, bo pojawia się niestety jazgot...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.