Skocz do zawartości
IGNORED

Wieża + głośniki

Denionet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

To mój pierwszy post,także przy okazji chciałbym się z wami przywitać ;)

Tak jak w tytule szukam wieży i głośników do lokalu o pow. 80 m2

Wieża

Musi posiadać bluetooth, ponieważ chcę połączyć się z telefonem i włączać muzykę internetową.

Czy kupując najtańszą wieże z bluetooth, a jednocześnie bardzo dobre głośniki czy dźwięk będzie bardzo dobry? Czy radio też musi być dobre?

Na jakie parametry patrzeć przy zakupie wieży?

Opcjonalnie myślę też o wieży z wifi tylko mam do was pytanie czy w wieży będę miał radia internetowe. Znalazłem z Philipsa coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Polecacie z wifi?

Cena: do 800 zł

Głośniki

Potrzebuje 2xkolumny + 4xsufitowe + ok. 8xmałe głośniki.

Dwa głośniki (domyślam się, że dostanę z wieża) potrzebuję do recepcji, cztery sufitowe do fryzjera i reszta (jeszcze nie wiem ile dokładnie) do solarium i kosmetyki. Wszędzie będą ścianki działowe nie do sufitu, a więc musi grać ta sama muzyka, elektryk mi to wszystko podłączy, tylko do was pytanie jakie wybrać. Nie muszą to być jakieś firmowe głośniki typu bose, bo głośno nie będzie, ale dźwięk musi być czysty.

Cena: obojętnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/132039-wie%C5%BCa-g%C5%82o%C5%9Bniki/

skieruj się w stronę instalacji 100V - do połączeń wystarczą cienkie kabelki lub nawet najtańsza skrętka ze szpuli skręcona po 4 żyły

głośniki sufitowe , ścienne - głośników można przyłączyć sporo łączy się je szeregowo tylko łącznie nie można przekroczyć mocy wzmacniacza

wzmacniacz z radiem plus odczyt z USB

firma np. RH Sound

Wzmacniacz radiowęzłowy (100V), niektóre mają wbudowany moduł radiowo- empetrójkowy. Do tego głośników ile trzeba, ale takich też do sieci 100V, z transformatorami dopasowującymi. Żadne "cywilne" ustrojstwo się tu nie sprawdzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.