Skocz do zawartości
IGNORED

80 lecie radiowej Dwójki.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Drugi program PR obchodzi 80 lecie.W związku z tym rodzi się refleksja.Czym dla nas jest ten program?Czy go słuchamy?Czego słuchamy?

Czy to tylko elitarny,niszowy program?

Bo dla mnie Dwójka jest oazą,wyspą dobrej muzyki i pięknej polszczyzny na tle pozostałych kanałów radiowych.Wszystkie pozostałe stacje nie wyłączając Trójki to obecnie nachalna polityka i publicystyka przerywana głupimi rozmowami telefonicznymi oraz kiepską muzyką.Napisałem nie wyłączając Trójki z prawdziwą przykrością bo onegdaj niemalże wychowałem się na niej.Od kilku lat jest ona dla mnie nie do przyjęcia.

A Dwójka?Dwójka trzyma poziom.Świetna muzyka,ciekawi ludzie posługujący się nienaganną polszczyzną.Ludzie kompetentni i mądrzy.Duża dawka informacji z życia kulturalnego.Słucham wyłącznie w samochodzie a chciałoby się więcej.

https://www.audiostereo.pl/topic/132054-80-lecie-radiowej-dw%C3%B3jki/

Dwójka to rzeczywiscie oaza spokoju na ocenie jazgotliwych stacji radiowych. Przede wszystkim nie ma polityki, a raczej politykierstwa tak drażniącego w innych stacjach. Tempo audycji jest normalne, jak przełączy się np na RMF, to człowiek ma wrażenie że wsiadł do roller castera.

Podzielając powyższe opinie dodam od siebie, że choć 2 czasami może nudzić (jeśli nie trafi w mój gust) to NIGDY nie irytuje. W przeciwieństwie do innych stacji, które czasami nie nudzą, ale najczęściej irytują.

Dla mnie liczy się właśnie tylko Dwójka. Innych nie daje rady słuchać. Może jakieś pojedyncze rzeczy na Trójce, ale nie pamiętam nigdy co o której godzinie leci więc rzadko włączam. Dwójkę mogę włączyć o dowolnej porze i zawsze jest dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.