Skocz do zawartości
IGNORED

Używany transport cd

gressi

Rekomendowane odpowiedzi

ja nie mam nic na pokaz, a podejścia są różne. Wybrałem za siebie i dla siebie, przedstawiłem tylko to co wybrałem, tak jak Ty.

Jest git :)

Tym bardziej nie rozumiem sensu wzmianki o minach kobiet, ani celu w jakim ją zamieściłeś.

[moderacja tematu]

Panowie,

Temat wątku nie traktuje o tym co jest lepsze - pliki czy CD.

Gressi w pierwszym wpisie zadał konkretne pytanie.

Wasz spór wcale nie jest pomocny dla założyciela wątku.

To nie spór, to dyskusja. Tak czy inaczej sorry Rochu za zbyt obszerne dygresje.

Pewien odtwarzacz DVD Pioneera lansowany swego czasu jako "prawie Goldmund" też miał być świetnym transportem w okazyjnej cenie. Niestety nie był. Wiem bo mam takowego. Nie ma drogi na skróty.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

A co to był za transport?

Miałem ich trochę, w domu, najlepszy chyba był CEC TL1X, najsłabszy California Audio Labs.

Mam Cec tl 5100 z i zastanawiam się czy nie podrasować go zewnętrznym DAC. Czy może w budżecie ok 1000 zł jest to bez sensu?

Mam Cec tl 5100 z i zastanawiam się czy nie podrasować go zewnętrznym DAC. Czy może w budżecie ok 1000 zł jest to bez sensu?

Do Ceca TL5100 DAC w budżecie 1000zł raczej bez sensu, chyba że jakaś starannie wyselekcjonowana okazja z drugiej ręki.

Można natomiast rozważyć uwolnienie potencjału drzemiącego w części cyfrowej tego cedeka. Na pokładzie są klasowe 2 x PCM1702U i znakomity filtr SM5843AP, tylko analogówka standardowo opampowa. Aż się prosi o lampki zamiast opampów. Ktoś już nawet robił coś takiego:

CEC_mod_03.jpg

Gość tak się rozpędził, że nawet obudowę wymienił na drewnianą i nawtykał klepek do wnętrza. Najwyraźniej niektórzy dłubacze lubują się w takiej formie utylizacji drewna. default_biggrin.png

Panowie jak według was na tle innych transportów ma się transport stello cdt 100 ? Pytam bo jak to bywa nie ma człowiek gdzie porównać. Używam go łącznie z daciem stello da100signature i gram po kablu i2s. Dla mnie fajnie ale ciekaw jestem waszych opinii moze kos tego słuchał.

Miałem w domu. Warto wstawić zegar, poprawa jest słyszalna. Natomiast wybitnym transportem to urządzenie niestety i tak nie zostanie. Z EAD nie powalczył. Natomiast jest to chyba jeden z najtańszych na rynku prawdziwych transportów, ponadto lasery do niego są na zawołanie, i są tanie.

Osobiście irytowała mnie jego obsługa i drewniana pokrywka jak od kubła oraz czerwony wyświetlacz.

Wielokrotnie w dyskusji pojawiał się EAD , chodzi o T 1000 ? ( wynalazłem taki za 600 euro) . Do listy mogę dodać jeszcze Theta data basic ( ten trudny do znalezienia). Od miesiąca siedzę na różnych stronach , szukam transportu i opinii o nim . Dlatego zdecydowałem się napisać na forum ; w bezpośrednim porównaniu , który z nich powinien być najlepszy ? Z góry dzięki za odpowiedzi !

Mój egzemplarz EAD T-1000 jest modyfikowany, gra znacząco lepiej od egzemplarzy fabrycznych.

Natomiast Theta Data Basic 1 lub 2 będzie lepsza od fabrycznego EAD.

, AVM cd1

Pod tym symbolem funkcjonuje zarówno czysty CD transport, jak i cedek zintegrowany który powstał przez wstawienie do transportu płytki DAC 1.2 (pseudozbalansowany, ma tylko dwa chipy PCM1702, a do prawdziwie zbalansowanego potrzeba czterech).

Jako CD transport gra to naprawdę dobrze. Jako cedek zintegrowany gra cienko. Oba są solidnie wykonane i cholernie ciężkie.

Jeżeli możesz kupić AVM CD1 transport do 2000zł (koniecznie w komplecie z pilotem, dopasowanie innego pilota jest prawie niemożliwe), to albo bierz, albo podaj mi na priv namiary default_wink.png

Gość aqs

(Konto usunięte)

Podepnę się pod temat, szukam CD transport do 1000zł, płyt nie słucham, ale raz na tydzień dwa może coś się włączy, dzieci coś tam czasem słuchają, co polecacie.

I jeszcze pytanie, jaki laser siedzi w JVC MX50, przestał czytać płyty

Podepnę się pod temat, szukam CD transport do 1000zł, płyt nie słucham, ale raz na tydzień dwa może coś się włączy, dzieci coś tam czasem słuchają, co polecacie.

Cambridge Audio Discmagic 1. Laser Sanyo kilkadziesiąt złotych.

Był taki do kupienia za 590 euro , bodaj na E..y . Teraz nie mogę go znaleźć , wtedy nie było chętnych . Chyba tam , przeszukałem tyle stron , że już mi się miesza :) Myślę , że z czasem wypłynie .

Warto kupić jako transport Avm evolution ? cd 3 ng

Gość aqs

(Konto usunięte)

Cambridge Audio Discmagic 1

dzięki, a jaki laser w nim siedzi

Laser Sanyo kilkadziesiąt złotych.

który bo trochę ich jest, https://allegro.pl/rtv-i-agd?string=%20Laser%20Sanyo&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-ele-1-2-0222

Był taki do kupienia za 590 euro , bodaj na E..y . Teraz nie mogę go znaleźć , wtedy nie było chętnych . Chyba tam , przeszukałem tyle stron , że już mi się miesza :) Myślę , że z czasem wypłynie .

Dzięki.

Warto kupić jako transport Avm evolution ? cd 3 ng

To jest cedek zintegrowany a nie transport. Jak to się spisze w roli transportu nie wiem, ale wątpię by był jakiś nadzwyczajny.

dzięki, a jaki laser w nim siedzi

który bo trochę ich jest,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

SF91 ~70PLN

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Takie pytanko mam ponieważ zastanawiam się nad dobrym Dac oraz cd w roli transportu lub dedykowany transport ku temu.

Teraz co mnie nurtuje a mianowicie skoro sygnał leci cyfrowo I Dac go przetwarza to dlaczego tak ważna jest jakość tego transportu?

Inaczej

Jaka różnica będzie między sygnałem z transportu Mark Levinson no.37 a zwykły cd za 50zł?

Łokmen Saba

Pytałem jaki laser jest w JVC MX50, potem zapytałem jaki jest w Cambridge, było wszystko po polsku

Ale bez znaków interpunkcyjnych, przez co nie było zrozumiałe. SF91 jest w CA.

Co jest w MX50 nie mam pojęcia, zapewne któryś laser z serii Optima JVC.

Inaczej

Jaka różnica będzie między sygnałem z transportu Mark Levinson no.37 a zwykły cd za 50zł?

Akurat miałem możliwość zapoznania się z tym transportem ML. Odpowiedź na Twoje pytanie brzmi: przepaść.
Gość aqs

(Konto usunięte)

Ale bez znaków interpunkcyjnych, przez co nie było zrozumiałe.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Gość tak się rozpędził, że nawet obudowę wymienił na drewnianą i nawtykał klepek do wnętrza. Najwyraźniej niektórzy dłubacze lubują się w takiej formie utylizacji drewna.

Jakoś jestem sceptycznie nastawiony na tuning. W razie czego później problem ze sprzedażą. Boazeria wewnątrz też kiepsko wygląda hehe.

Jakoś jestem sceptycznie nastawiony na tuning. W razie czego później problem ze sprzedażą. Boazeria wewnątrz też kiepsko wygląda hehe.

No rozumiem. Niemniej dokupienie do CECa DACa w budżecie 1000zł to i tak nie jest dobry pomysł. Jeżeli już, to dopiero jakiś naprawdę dobry DAC za kilka tysi. CEC jako transport powinien być co najmniej przyzwoity.

A do lampizacji nie ma obowiązku używać oberżniętych klepek parkietowych, i nie musi to wyglądać jak wronie gniazdo. Da się to wykonać zgodnie ze sztuką i estetycznie. Na przykład tak:

IMGP3085.jpg

IMGP4973.JPG

IMGP3084.jpg

Oczywiście nie namawiam. Chciałem tylko pokazać że tuning nie musi się równać zdemolowaniu klocka default_wink.png

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.