Skocz do zawartości
IGNORED

T+A Power Plant Balanced (mk2) opinie?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie czy ten wzmak to ciekawa opcja - docelowo do zestawienia np. z Harbeth 30.1 albo SHL5 w pokoju 18m. Źródła: T+A Music Player Balanced oraz analog/gramofon.

Czy Power Plant jakos równoważy/ociepla dość analityczne/rozciagniete w paśmie brzmienie Music Playera?

A czy ktos odsluchiwał moduly phono montowane w serii E? jakieś opinie?

Mam mozliwosc zakupu tego Power Planta z modulem phono, nowego, za 10tys i zastanawiam sie czy w ogole warto sie interesowac. Recenzje itp dosc dobre albo bardzo dobre, ale wiadomo...

https://www.audiostereo.pl/topic/132066-ta-power-plant-balanced-mk2-opinie/

Miałem i do skutecznych kolumn ok, do bardziej wymagających już słabiej.. Wyłożył się na AP Avanti I i nie tylko na nich.

Co do barwy to może sam w sobie nie rozjaśnia, ale ciepłym też bym go nie nazwał.

Zastanawiam sie czy ten wzmak to ciekawa opcja - docelowo do zestawienia np. z Harbeth 30.1 albo SHL5 w pokoju 18m. Źródła: T+A Music Player Balanced oraz analog/gramofon.

Czy Power Plant jakos równoważy/ociepla dość analityczne/rozciagniete w paśmie brzmienie Music Playera?

A czy ktos odsluchiwał moduly phono montowane w serii E? jakieś opinie?

Mam mozliwosc zakupu tego Power Planta z modulem phono, nowego, za 10tys i zastanawiam sie czy w ogole warto sie interesowac. Recenzje itp dosc dobre albo bardzo dobre, ale wiadomo...

Albo dobra A klasa albo lampka.

Obecnie nie mam bardzo wymagających - ok. 90dB/min6ohm (realne). 2x8watt z 300B je napędza i jest OK - zastanawiam się co by z nimi zrobiło 2x150w z tego PowerPlanta, może za dużo? Oporów przed klasą D nie mam - przez jakiś czas używałem pre Lebena i końcówkę Audiotmatusa i było bardzo miodzio. Lepiej niż Accuphase E550 (30wat/klasaA) który miałem wcześniej...

• 3 tygodnie później...

Mam w domu Power Plant Balanced.

Bardzo fajny wzmacniacz.

I bardzo dobrze brzmiący. BARDZO DOBRZE.

Po raz kolejny okazuje się, że trzeba omijać łukiem opinie wyssane z palca albo zepsutych audioszołomów ;)

A propos Power Planta jeszcze. Podłaczyłem pod niego Klipsch Heresy 3 o bardzow ysokiej efektywności (ok. 99dB). I wiecie co - w stosunku do słuchania wcześniej na lampie 300B (8wat) pojawił się drive, kontrola i duuużo lepsze/niższe pasmo basowe w Heresy - na tyle że w pokoju 18m2 odłaczyłem subwoofer (przy 300B doskwierał mi brak basu)...

Czadzik!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.