Skocz do zawartości
IGNORED

Wałek do winyli

Roxi

Rekomendowane odpowiedzi

Imho nawet lepszy niż myjka :)

Ciekawe ! ( bez sarkazmu :) bez ziarenka nienawiści :] Ale tak na zdrowy chłopski rozum ... przecież wałek nie wyciągnie zaschniętego brudu z rowków płyty, więc jak może być lepszy od myjki, ano nie może :) nawet od prostej Knosti z forumowym płynem.

audiokarma.org

Ciekawe ! ( bez sarkazmu :) bez ziarenka nienawiści :]    Ale tak na zdrowy chłopski rozum ... przecież wałek nie wyciągnie zaschniętego brudu z rowków płyty, więc jak może być lepszy od myjki, ano nie może :) nawet od prostej Knosti z forumowym płynem.

Prosta sprawa :)

Sam nie wiem jak to jest, ale jak umyję płytę w myjce i zanim ją donisę do gramofonu przez mój duży pokój, to jak ją założę na talerz, to jak podświetlę lampką wiszącą nad gramofonem już jest tam trochę kurzu. Nie wspomnę już o tym, że z samym myciem jest jednak trochę zabawy, co wymaga kilka minut :) Dodatkowo ja nie mam aż tak strasznie brudnych płyt abym musiał je ciągle myć. Wałek natomiast działa błyskawicznie. Kładę płytę na talerz, podświetlam lampką i ekspresowo czyszczę płytę z wszystkich pyłków i innych naleciałości :) Operacja przebiega bardzo szybko i z niezwykle satysfakcjonującym efektem :)

Ta cena to jest... wałek.:-)

Ja mam taki wałek na sierść kota. Za 15zl kupiłem w kauflandzie.

A poważnie. Są fajne gadżety do winylowej zabawy. Może ten tez jest fajny, tylko tu nie ma żadnych cudów. Wszystko można taniej i tak samo, jeżeli chodzi o mycie płyt.

Nawet mikstura forumowa pewno daje radę skoro taka popularna. Nigdy nie próbowałem. Kupiłem ostatnio koncentrat taki i może jutro się wreszcie nim pobawię. Tylko, ze tak naprawdę to płytę można umyć nawet w zlewie jak akurat ktoś nie mieszka w rejonie twardych wód wodociągowych.

Ja mam taki wałek na sierść kota. Za 15zl kupiłem w kauflandzie.

W sumie to masz rację :) ostatnio kupiłem trochę płyt w tej akcji z biedronki i taki wałek za 15 zeta to dobry byłby na Jackowskiego i resztę :) Jak jednak kupuje lepszą płytkę, to jakoś ten sprzęt do sierści mi do końca nie leży :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.