Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner do jbl northridge e80

sqbanczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szukam amplitunera jak w temacie,.JBL NORTHRIDGE e80 słuchałem z PIONEER VSX-930 i naprawde dzwiek mnie zaskoczył słabe mp3 brzmiało dobrze,zestaw bedzie podłączony do komputera stacjonarnego z kartą Creative Recon3D Fatal1ty Professional,głównie do gier słuchania muzyki ( mam duzo mp3 ) i filmów,ten pioneer mi sie spodobał wiec tu pytanie jaki ampli jak ten PIONEER VSX-930 polecacie? tak zeby połaczyc analogowo kablami z karty dzwiek. do ampli. tak zeby nie stracic 5.1 w grach.We wczesniejszym sprzecie miałem połaczone przez kabel optyczny i dzwiek w grach był jakis dziwny nie taki jak w podłaczeniu analogowym i musiałem zmienic amlituner.Czy sa amplitunery które poprawiaja jakosc mp3 ?

https://www.audiostereo.pl/topic/132201-jaki-amplituner-do-jbl-northridge-e80/

Jak słabe mp3 zagrały dobrze, no to coś nie tak, albo nie miałeś odniesienia do tego samego nagrania w oryginale na CD, lub flacu i tylko wydawało Ci się że jest ok.

Jak nie masz daca, albo odtwarzacza sieciowego to lepiej te MPtrójeczki zgrać na pena i wpiąć wprost do usb amplitunera, bo krótsza ścieżka, niż degradować takie muzyczne truchło jeszcze przez komputer, jakieś programy i potem jakimś kabelkiem.

Jak coś może poprawić mp3 jak z g..a zrobić coś dobrego, niby w pioneerach był jakiś sound retriver , ale końcowo brzmiało to już bardzo sztucznie, źle.

Po analogowym kablu RCA może być lepszy dźwięk w muzyce, niż po optyku, to kwestia sprzętu, sprawa na dłuższy wykład.

Natomiast z wyjścia analogowego stereo, nie zrobisz prawdziwego 5.1. Amplituner w trybie sztucznym co prawda zmiksuje jakimś tam pro logic do 5.1 i będzie grać, ale nie będzie to to samo co podany sygnał po coaxial, lub optykiem, czy hdmi.

Co do tego Pioneera vsx 930 to podobno brzmi detalicznie i jasno, ja mam kontakt z serią 8xx i według mnie sporo pogrubia wyższy bas. Do JBL i E które grają nieco twardo, chłodno szukałbym więc czegoś z Denona, nowszych Yamah, bo np z Onkyo może być za twardo, ale zależy jaki dźwięk lubisz

Jak słabe mp3 zagrały dobrze, no to coś nie tak, albo nie miałeś odniesienia do tego samego nagrania w oryginale na CD, lub flacu i tylko wydawało Ci się że jest ok.

Jak nie masz daca, albo odtwarzacza sieciowego to lepiej te MPtrójeczki zgrać na pena i wpiąć wprost do usb amplitunera, bo krótsza ścieżka, niż degradować takie muzyczne truchło jeszcze przez komputer, jakieś programy i potem jakimś kabelkiem.

Jak coś może poprawić mp3 jak z g..a zrobić coś dobrego, niby w pioneerach był jakiś sound retriver , ale końcowo brzmiało to już bardzo sztucznie, źle.

Po analogowym kablu RCA może być lepszy dźwięk w muzyce, niż po optyku, to kwestia sprzętu, sprawa na dłuższy wykład.

Natomiast z wyjścia analogowego stereo, nie zrobisz prawdziwego 5.1. Amplituner w trybie sztucznym co prawda zmiksuje jakimś tam pro logic do 5.1 i będzie grać, ale nie będzie to to samo co podany sygnał po coaxial, lub optykiem, czy hdmi.

Co do tego Pioneera vsx 930 to podobno brzmi detalicznie i jasno, ja mam kontakt z serią 8xx i według mnie sporo pogrubia wyższy bas. Do JBL i E które grają nieco twardo, chłodno szukałbym więc czegoś z Denona, nowszych Yamah, bo np z Onkyo może być za twardo, ale zależy jaki dźwięk lubisz

Dzwiek z Pioneera vsx 930 bardzo mi sie podobał,az tak wielkim audiofilem to nie jestem i za bardzo na dzwiekach sie nie znam, chciałbym takie brzmienie jak w tym pionierze,moja karta dzwiekowa ma wyjscia tylko optyczne i jacki,muzyki słucham praktycznie kazdej rap,hip-hop,regge ,rock,metal,wiec jaki ampli bys polecił tak aby podłaczyc to z moim komputerem zeby wszystko było k

Jeśli to połączenie ci się podobało to polecam pioneera 1131 z kolumnami klipsch synergy f2, f3.

Z nowych konstrukcji pozytywnie cię zaskoczą heco music style 900.

Maja zalety seri nortridge ale nie mają ich wad :).

Zapraszam cię na odsluch

Jeśli to połączenie ci się podobało to polecam pioneera 1131 z kolumnami klipsch synergy f2, f3.

Z nowych konstrukcji pozytywnie cię zaskoczą heco music style 900.

Maja zalety seri nortridge ale nie mają ich wad :).

Zapraszam cię na odsluch

jaka jest róznica miedzy tymi dwoma ampli? jak podłaczyc ampli z karta dzwiek analogowo ?

• 4 miesiące później...

Witam chciałem odswiezyc temat,otóz pioneer nie zostal jeszcze zakupiony,rozwazam nad kupnem do kolumn JBL E80 amplitunera Harman K ,wyczytalem w internecie ze to najlepsze polaczenie bo obie firmy współpracuja ze soba i tu pojawiasie pytanie jaki model polecacie? budżet to 2000zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.