Skocz do zawartości
IGNORED

Eksperyment Lukar

MariuszJ

Rekomendowane odpowiedzi

niespokojny - napisałeś "...Płacenie za CD-Playa tyle co za samochód jest dla mnie wyłącznie szczytem snobizmu zwłaszcza, że większość jego posiadaczy

nie ma nawet ukończonej szkoły muzycznej pierwszego stopnia ani nie zaliczyła nawet udziału w parafialnym czy

domokulturowym kółku muzycznym dla utalentowanej dziatwy...."

snobizm snobizmem ale co ma k.... z tym wspólnego szkoła muzyczna !?

(widzę podejście bez znajomości podstaw tego hobby)

pozdr

nispokojny - żenujące jest taki podejście - jeśli zbieracz pudełek po zapałkach ma mieć coś wspólnego z przemysłem zapałczanym

a meloman odbyte kursa na jakimkolwiek instrumencie.

Znowu można siąść i zapłakać...

Do QIUIC-a i CERVANTES-a

Dziękuję za obrazek ale tak już zupełnie powaźnie i na temat: schody pod górę tak naprawdę zaczynają się dopiero przy prądach o natężeniach mierzonych w nanoamperach i minimalnym miliwoltarzu tutaj zabawa przebiega przy natężeniach i napięciach wielokrotnie wyższych dajmy sobie spokój z kupowaniem gigantycznych

wzmacniaczy do pomieszczeń 4x4x2.5 lub 5x5xwysokośc ta sama istotnym naprawdę elementem są kolumny i

tutaj potrzebne są: wiedza, talent i doświadczenie MACGYVER-a oraz Jego rzetelność punktualność i uczciwość.

Nie poznałem nikogo kto by pod tym adresem kierował inne słowa niż same superlatywy a oprócz tego jeszcze nigdy nie ściągnąl żadnemu z moich przyjaciół i znajomych skóry przez łeb. Nie widziałem Go na oczy, nie rozmawiałem przez telefon a więc nie jest to tak zwany "znajomy królika" tylko normalny ludzki człowiek.

Pozdrawiam

I spadam

Korwin

interesy, interesy, interesy.........

interesy........

Nie wiem ale poszukaj w internecie w Krakowskiej Fabryce Kabli kiedyś produkowano i może do chwili obecnej produkują przewody z miedzi posrebrzanej srebrem o próbie 1000 przy ul. Rakowicka 1 w fm-ie W. Kociuba zakupisz ten sam fein z dodatkiem palladu ale nawet sam fein nie jest podarny na tworzenie się siarczków a nie ma lepszego przewodnika prądu niż srebro

Pozdrawiam normalnie bez pienienia się , każdy z nas ma własną opinie i niech tak już pozostanie bo życie by było bez tego wyjątkowo nudne

P. Sulima

dudivan - garstka, jeśli do niej należysz to się cieszę jeśli uważasz, że każdy po ukończeniu akademii jest super tak jak i każdy lekarz jest super i dziennikarz jest super i artysta plastyk jest super .... długo by wymieniać

TO MASZ PROBLEM.

Nie każdy musi się obronić na 5, można i na 3 i iść na taryfe pieniądze robić - SGH - nie znam -

ja politechniczne uczelnie bardziej uważam.

Zaczęli amatorzy w złośliwym amoku czy też innyn delirium gnoić świetnego fachowca jakim jest MacGyver podałem kilkanaście osób które mają o nim jak najlepszą opinię na swoje "papierki uczciwie i ciężko zapracowali"

Są to ludzie którzy zajmują się od wielu lat muzyką i albo żyją dla niej albo żyją z niej albo uprawiają i jedno i drugie. Niektórym z grona dyskutantów polecam: Ogłoszenia o kursach [pierwsze "Spraw sobie odrobinę luksusu. Uwaga to kurs dla wyjątkowo zdolnych poliglotów. W ciągu dwóch tygodni nauczymy Cię perfekcyjnego

rzucania mięsem w 12 językach. Płatny z góry gotówką lub przelewem zajęcia odbywają się trzy

Zajęcia Jeździeckie

CDN

P,Sulima

Wątek coś zaczyna zbaczać na dziwne rejony nie mające nic wspólnego z eksperymentem.

Chwaląc zapewne słusznie fachowca DIYowca, masz zdecydowanie sceptyczne podejście do tych wszystkich przeróbek, poprawek niekiedy nawet ocierających się o magię, jakbyś nie wierzył, że takie kombinowanie może przynieść jakieś efekty. Tak mi się wydaje, że to taki brak konsekwencji w tym co piszesz.

Ale może się mylę.

jar1- to nie o tobie:)

wpierw negować, deptać, zrównać do (teraz wiem, że do swojego poziomu) 0 - a potem egzaltować się czymś za co wcześniej sie innych gani?

Jak to gdzieś na forum było już powiedziane - TO SIĘ LECZY

Trzeba szukać trzeba zmieniać ale trzeba czytać jeszcze raz czytać i odrobinę od czasu do czasu pomyśleć, nie wolno odrzucaj całej wiedzy, którą inni zgromadzili przypomnę wam tylko jak niektórzy zareagowali na wpis do jakiegoś tematu na tym Forum o "Podstawowych pojęciach akustyki" prof. Andrzeja Czyżewskiego czy pracach prof Bolesława Urbańskiego Elektroakustyka i inne. Jak reagują na słowo inżynierja dźwięku i bredzą o pograniczu magii zasłaniając się przy tym szamanami. Szaman rodzi się jeden na wiele tysięcy ludzkich istot ale o jego sile nie świadczy tylko wrodzony talent ale lata wytężonej cięzkiej pracy, lata wyrzeczeń i opieki nad tym co

pozostawili poprzednicy i jednakowo otwarte dla ludzi i zwierząt serce. Pomiędzy oszustem a Szamanem jest taka bardzo cienka czerwona linia i oszust jej nie przejdzie nie przeskoczy i podpełnąć pod nią też się nieda.

Korwin

Tym razem nie atak

tylko zwykła prośba bądźcie tak uprzejmi i niestosujcie na tym forum podziałów na bisnesmanów sprzedających np: prezerwatywy w kiosku w centrum waszego miasta i na dziadów proszalnych byłych pracowników naukowym

żyjących na granicy minimum socjalnego to jest finansowej zapaści. Nie usiłujcie zmieniać na gorsze tego świata

bo i tak jest już wystarczająco zły i na tym przez was zmienianym przyjdzie wam żyć z waszymi rodzinami. Niech skończą się wreszcie podziały na sprzęt Hi-End i tak zwane budżetowe HI-Fi bo to jest podział sztuczny istnieje tylko jeden podział naturalny na sprzęt zły i sprzęt doskonały a to tak znowu od ceny nie zależy. Zawieszenie broni LIBERTE', E'GALITE', FRATERNITE' -wy nam przestajecie sr** do butów a ja z Korwinem już nie szczymy do

waszej kawy.

Od teraz

Piotr Sulima i Zbigniew Korwin-Piotrowski

• 5 miesięcy później...

Czesto w wypowiedziach w jakiejs "burzliwej" dyskusji podaje sie przyklad tego eksperymentu. Ponawiam wiec prosbe o "kolejna edycje" dla tych, ktorzy nie skorzystali, tych ktorzy chcieli by sie kolejny raz "sprobowac z formatami" i ich slyszalnych roznic, oraz sceptycznie nastawionych i zlotouchych. Gdzies pomiedzy nimi moja skromna osoba tez sie znajduje.

Zima juz chyba puscila, wiec moze znajda sie w koncu checi?

Pozdrawiam.

P.S.

Byl to jeden ze swietniejszych forumowych pomyslow i szkoda by bylo, zeby pisalo sie o nim w czasie przeszlym.

Jesli chcecie, moglbym sie pobawic w obrobienie jakiegos utworu. Było by to gotowe jakos za tydzien lub 2. Pytanie, czy ktos zechce umiescic taki plik na sieci. Co do repertuaru, to sam nie wiem. Nie mam nic specjalnego na cd. Chyba, że jakas znana klasyka? Może cos z jazz smooth cafe. Nie mam za bardzo dostepu do orginalnych plyt, bede musial poszukać:D

Czy gdybym mial taki plik, znajdzie sie ktos chetny do umieszczenia go na ftpie?

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.