Skocz do zawartości
IGNORED

pilot przestał działać - pomocy

krisd

Rekomendowane odpowiedzi

z nagła przestał mi działać pilot do amplitunera harman kadron hk3480. baterie wymieniłem.

co się mogło stać ? da się to rozebrac, wyczyścić, naprawić ?

no trochę kicha jak trzeba będzie audiofilsko zmieniac ustawienia tego ampli.

w instrukcji jest napisane zrób reset pilota ale nie znalazłem nigdzie info jak to mozna zrobić, zeby to jeszcze szło gdzies kupić ale nie ma.

Tak trudno będzie komuś coś podpowiedzieć, ale nagłe zaprzestanie działania może być wynikiem rozlutowania się blaszek doprowadzających prąd od baterii. Bywa też, że czasem najdzie syfu lub z innych przyczyn dojdzie do zwarcia na padach przycisków wtedy pilot nie będzie reagował. Rozumiem że sprawdzał kolega diodę IR kamerką i nic się nie świeci? Jeśli tak pilot trzeba rozebrać i zobaczyć czy prawidłowo się wszystko trzyma + zrobić czyszczenie to takie pierwsze podstawowe zabiegi.

Trzeba to robić z wyczuciem zapewne jak każdy pilot po części trzyma się na spinkach, na które trzeba uważać, jeśli przyciski są gumowe to nic się nie rozsypie tylko plastikowe bywają dzielone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.