Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukiwany DAC z super dynamikq ,mocnym basem , dobrym preampem

Sprezyn1982

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie tez myslalem nad mytkiem ,lecz niektore opinie sq ze zbyt ostry i jak pre amp w nim dziala pozdrawiam.

Ja generalnie nie lubię Sabre ale to najlepszy DAC jeśli chodzi o PRE. M-DAC też fajnie pracował w tej kwestii. Przede wszystkim nie było takich skoków.

Audio-GD podobno ma niezłe preampy.

Niestety Brooklyn to dla mnie za duży strzał cenowy, panowie tak w ogóle ktoś porównywał CAMBRIDGE AUDIO MAGIC 100 do Audiolab M-DAC+, czy w mojej konfiguracji usłyszę różnicę bo cenowo jest duża

Kolega ma podobne preferencje muzyczne do moich i ja osobiście jako drugi zestaw myślę nad połączeniem monitorów aktywnych APS AEON z iFI DSD BL lub przy większym budżecie z Burson lub Cayin iDAC 6. Bursona miałem niższą wersję i naprawdę pięknie grał, kopa mu nie brakowało i jako pre miałem podłączonego z Dynaudio BM5 MKIII. Zachciało mi się zmian na system pasywny a teraz chcę wrócić do aktywnego. APS AEON słuchałem i do tej muzyki nadają się idealnie. Kwestia dobrania w budżecie dobrego rozwiązania. Ale to tylko taka moja złota myśl.

Miałem połączenie Aeon z Cayin. Cayin fajny DAC ale pre słabe. Jak wspomniałem wyżej M-DAC najlepsze sterowanie głośnością. Niezły też był Soul Note.

Ja porownywalem c a cxn do m dac plus ten 2 duzo lepszy pod kazdym wzglendem ,c a cxn to slabiutko grajqcy sprzet niewarty tych pieniedzy co kosztuje z bardzo slabym pre ampem wyskalowanym od 0 do 30 ,zgodze sie z kolegq ze m dac bardzo dobrze sobie radzi ze sterowaniem koncowkq .mocy.

M-dac ma wydajny stopień wyjściowy i wysteruje każdą normalną końcówkę mocy. Czy podejdzie słuchaczowi to kwestia gustu bo ma specyficzne brzmienie, nieco szarawe na średnicy, szybkie i dynamiczne z niezłą rozdzielczością i fajnym kopem/basem. Jak komuś zależy na tych cechach to w swojej cenie jest to raczej best buy.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Mytek Brooklyn rozjechał m dac jak porównywaliśmy. Mam na sprzedaż rocznego Brooklyn z dedykowanym zasilaniem Tomanek..

Ile sobie za niego wołasz?

Mytek Brooklyn rozjechał m dac jak porównywaliśmy.

No nie żartuj! Prawie 4x droższe urządzenie było lepsze ??? :-)))

Audio gd mają faktycznie dobre preampy , przy czym potężnie się grzeją , nie ma opcji postawić coś na nich .

Niższe modele pewnie są trochę chłodniejsze .

Napisze tak ze M dac i M dac plus to w swoich cenach tak zwane perelki ,naprawde jakosc grania i pre ampu jest bardzo dobry co do ceny za jakq mozna kupic a mytek kosztuje 2 razy tyle wiec niema co sie dziwic pozdrawiam.

No i Audiolab M-DAC+ stoi, nie powiem tak jak mówiliście inne brzmienie ale mi pasuje, dynamika i przestrzeń wzrosła, teraz tak kwestia ustawień w menu ( chodzi o filtry ) coś zmienialiście - może ma ktoś już sprawdzone to porównam do swoich. Tak w ogóle głośność na nim dajecie zero czy tez podbijacie DB, mi najlepiej pasuje +1DB.

Mam ten sam przetwornik ,ciezko mi go wymienic bo gra bardzo dobrze jesli chodzi o filtry mi pasuje najlepiej Optimal spectrum czyli domyslny ,potwierdzam dynamika i przestrzen super ,z czego sie przesiadles i z czym porownywales przed zakupem?

Ostatnio pusciłem wyjscie z M-daca na oscyloskop, nie do uwierzenia było co ukazało się moim oczom dla prostej sinusoidy w całym zakresie częstotliwości. Od tamtej pory używam WYŁĄCZNIE filtrów Sharp Rolloff lub Slow Rolloff.

Co oznaczajq oba te filtry czy to wylonczenie calej filtracji pozdrawiam?

Musisz korzystać z przynajmniej jednego filtra, tutaj masz opis wszystkich dostępnych filtrów i pomiary, jednak jeżeli chodzi o sam sygnał wyjściowy to u mnie z goła inaczej to wyglądało.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podbijasz db czy dajesz na zero?

Nie ma żadnego sensu (z punktu widzenia jakości) zwiększać wzmocnienia powyżej 0dB.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

DSD - mój m-dac nie ma takich opcji, sampling rate - to mozliwośc wyboru wyswietlania częstotliwości próbkowania nominalnej lub rzeczywistej, jitter rejection - opcje 3 (narrow, medium i wide) a więc zakres "tolerancji" jittera. Na narrow i medium przy kiepskich źródłach może być słychać przerwy w dźwięku, przy wide DAC połknie wszystko.Tigger A i B - nie mam takich opcji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.