Skocz do zawartości
IGNORED

R-S700 + Rel T5i + ? no wlasnie co ?

shymi206

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie.

Pomóżcie w wyborze kolumn podstawkowych do mojego aktualnego zestawu.

Posiadam amplituner Yamahy R-S700 do którego podpięte jest:

-Indiana Line Tesi 560 oraz Rel T5i.

Chciałbym wymienić 'indianki' na coś mniejszego ale klasę wyżej.. o ile ma to sens przy tej elektronice.

(no właśnie czy ma?)

-m2 = 16-18

-budżet do 3tyś (w tym standy)

-ostatnio oprócz muzyki jest też dużo tv/filmów.

-używane

https://www.audiostereo.pl/topic/132561-r-s700-rel-t5i-no-wlasnie-co/

Wymiana samych kolumn w tym budżecie i przy założeniu, że amplituner zostaje raczej mija się z celem. Może po prostu okazać się, że niewiele zyskasz. Choć przyznam, że nie bardzo wiem co masz na myśli pisząc "o klasę wyżej". Zmieniając kolumny możesz zmienić charakter brzmienia i ciężko powiedzieć czy będzie to klasa wyższa jeśli w ogóle dzielenie sprzęty na klasy ma jakiś sens. Zacząłbym od zastanowienia się co w obecnych kolumnach mi się nie podoba lub czego mi brakuje a potem zacząłbym szukać i słuchać. Ustalanie z góry jakiegoś budżety nie i ma najmniejszego sensu.

Po zmianie oczekuje: Dźwięku żywego, szczegółowego z kapitalną stereofonią.

Mużyka: Smooth jazz

Elektronikę chciałbym zostawić chociaż zastanawia mnie ile tracę na jakości sygnału w połączeniu z TV

TV - kabel optyczny do inwertera cinch a później do amplitunera.

Canto grand studio 16 hz

Heco celan gt model 302

Jeśli znajdziesz magnat quantum 1003

Focale Aria

Generalnie wybór masz. Do twojego pomieszczenia zaryzykował bym stwierdzenie że wymiana ma sens. Ale czy się nie mylę to warto sprawdzić. Najlepiej przetestuje kolumny u siebie w domu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.