Skocz do zawartości
IGNORED

Używany wzmacniacz do 10 tys

plato23

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje wzmacniacza do ok 10 tys, który okaże się ciekawszy i przyjemniejszy od mojego obecnego hegla h300. Kolumny to A.R.T. Loudspeakers Moderne 8, kable to Albedo Monolith Monocrystal (głośnikowe i interkonekty) i tego zmieniać nie chce. Cd też jest hegla, dac to hegel hd20 (to w przyszłości do wymiany). Pokój ma ok 45m2- salon połączony z kuchnią. Muzyka, której słucham do rock, mniej komercyjny pop, trochę jazzu i bluesa. Czego brakuje mi w h300- chyba najbardziej przestrzeni, rozdzielania instrumentów, poszczególne pasma są zlane w całość i ogólnej takiej przyjemności. Mam w tej chwili na odsłuchy modowanego h200(nie atakuje dźwiękiem jak zwykły h200), który jest dużo ciekawszy od h300, dużo bardziej rozdzielczy, przyjemniejszy w słuchaniu, ale problem pojawia się z wokalami, które są obcięte w porównaniu z h300. Tak myślę czy nie pójść w kierunku jakiegoś wzmacniacza lampowego, moje kolumny bardzo dobrze się z nimi dogadują. Słyszałem je w połączeniu z modowanym unisonem research sinfonia i brzmiało to bardzo ciekawie. Po zmianie kolumn na art-y chyba zaczynam rozumieć co ludzie mają na myśli nazywając hegla sucholcem. Moje propozycje (których jeszcze nie słyszałem, ale zamierzam to zmienić w najbliższym czasie) to:

Unison Research Sinfonia (nie modowany) oraz S6

Ars Sonum Filarmonia

Triode trv-a300ser

Będę wdzięczny za opinie osób, które słyszały te wzmacniacze oraz za inne propozycje.

https://www.audiostereo.pl/topic/132739-u%C5%BCywany-wzmacniacz-do-10-tys/

Lampy grają bardzo różnie. Możesz być spokojny włączając jakiś wzmacniacz Octave. Nie słuchałem kolumn, które masz, ale miałem Hegle, wzmacniacze i dac. Dla Ciebie ważna informacja aby ten wzmacniacz posłuchać. Bardzo ładnie buduje scenę, a jednocześnie pięknie wypadają wokale. Zastosuje tu specjalnie takie określenie- tranzystorowa lampa, albo jeśli wolisz lampowy tranzystor. Za niewiele więcej niż chcesz wydać tu na forum pojawiły się propozycje sprzedaży z dodatkowym "bankiem kondensatorów".

Witaj,

Przyszedł do nas kiedyś klient który zastąpił wspomnianego Hegla 200, Cayinem A55TP. Stwierdził że tego mu właśnie w nim brakowało. Trochę dołożysz masz nowego A-300P MKII.

Leema Tucana 2 jako tranzystor to dobry kierunek.

Dzisiaj dotarł do mnie Ars Sonum Filarmonia. Po kilku godzinnych odsłuchach nawet nie chce mi się podłączać hegla h300 do porównań. Ars Sonum ma to coś czego mi brakowało w poprzednich integrach Hegla czy to standartowych czy modowanych, on wciąga chce się go słuchać, nie męczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.