Skocz do zawartości
IGNORED

Dac / Optyczne na RCA/Audiotrak Prodigy

kamil199402

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuje DAC który zamieni mi sygnal optyczny na RCA.

Znalazlem cos takiego-pisali ze w miare ( w wyższych kwotach już nie szukam ) Audiotrak Prodigy Cube Black Edition tylko tu optyczne jest kolo RCA i to sa chyba wejścia. Wiec nie da rady tu z optycznego na RCA chyba ze się mylę.

Znalazłem również zwykle na allegro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten jest w cenie 129. sa i po 30 pare wiec nie weim czy " pozłacane " RCA sa chwytem aby przeplacic i mieć to samo co da ten za 30 pare złotych ;)

Wiec prosiłbym o jakas porade. Kwota do 300zl. A najlepiej jak najmniej, tak jak pisałem jak roznicy zadnej nie uslysze z tego za 129 to będzie to samo co kupie za 30 a i w kieszeni zostanie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/132884-dac-optyczne-na-rcaaudiotrak-prodigy/

Wyjść optycznym z Samsunga UA60S7000 USHD w DAC z Daca na wzmacniacz..poki co tylko pioneer 777...

Pozniej poszukiwania jakiegoś CD.. a jeszcze później podstawienie jakiegoś drugiego wzmcniacza z wejściem optycznym..

Ale na razie jade na tym co mam / ewentualny jeszcze CD..poki co jade z bluraya Sony..-w sumie może i to lepsze nic cd do 300zl co w moim systemie nic nie zmieni...hm.. ale w sumie ..trzeba by było spróbować z tym CD.. :)

No jak cos to będzie ten fiio...

Wpisałem tego musical fidelity vdac..ale jakies ceny kosmiczne mi wyskoczyły..pewnie chwilo nic nie ma wtórnego z tańszych modeli tej firmy.

Z Tv tyle co przy oglądaniu filmow/kanalow muzycznych. -wiec chyba pojde na razie na tego filo.

Bluraya na razie będę uzywal jako mojego CD..

Dobre zrodlo ...

Mowisz tu o dobrym CD?

A zapomnaielm jeszcze mysle o gramofonie bo ma Vinyle.. myslalem nad Unitra Adam .. chcociaz podejrzewam ze w tych pieniądzach ktoś doradzi cos lepszego - na gramofonach nie mam zadnego pojęcia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.