Skocz do zawartości
IGNORED

Interfejs audio USB z ASIO 2.0 za około 400zł

w84hl3

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, szukam interfejsu audio na USB z oficjalnym wsparciem ASIO 2.0 za około 400zł (sprzęt z rynku wtórnego też wchodzi w grę).

Interfejs miałby służyć w produkcji muzyki (daw fl studio) oraz do słuchania muzyki i grania.

Zależy mi na możliwie dobrej jakości dźwięku i jego neutralności. Planuję podpinać jedynie klawiaturę sterującą midi na usb, więc wyjścia dla instrumentów raczej niespecjalnie mnie interesują.

Rozważam zakup asus xonar u7, e-mu 0204 usb oraz ewentualnie jakiś tańszy model foscrite scarlett.

Oprócz tego korzystam z Windows 10 64bit, a wiem, że czasami sterowniki mogą być problematyczne pod tym systemem.

Może macie jakieś inne propozycje? Wydaje mi się, że już xonar u7 powinien spełnić moje wymagania, ale może coś przeoczyłem, także będę bardzo wdzięczny za wszelkie rady.

Asusa nie brałbym pod uwagę, jeśli chodzi o zabawę w DAW.

Focus ma dobre sterowniki i wsparcie.

Emu to świetne karty, niestety brak wsparcia sterowników.

A z czym potencjalnie asus mógłby sobie nie dać rady? Wysoka latencja?

Co do E-mu to sam nie jestem osobiście za bardzo przekonany.

Czyli Focusrite (2i2 lub solo) powinien być najbardziej uniwersalny/opłacalny w tej cenie?

asus xonar u7 - daję głowę, że sterowniki ASIO dostarczone przez Asusa nie będą działać lub będą sprawiać masę problemów.

E-MU na Windows 10 już chyba nie działa.

E-MU 0404 USB działa bez problemów na Windows 7, na Windows 8 w zależności od widzimisię i konfiguracji sprzętowej komputera a na Windows 10 to już loteria - sterowniki muszą być w wersji beta bo inne nie działają.

Możesz jeszcze zwrócić uwagę na Lexicon Lambda oraz tani ale cieszący się dobrymi opiniami Behringer U-Phoria UMC204HD.

Planuję podpinać jedynie klawiaturę sterującą midi na usb [...]

Rozważam zakup asus xonar u7, e-mu 0204 usb...

Zupełnie nie rozumiem jak masz zamiar podpiąć klawiaturę sterującą MIDI pod Xonara lub wspomniane E-MU 0204 USB - przecież to się do tego celu nie nadaje.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Zupełnie nie rozumiem jak masz zamiar podpiąć klawiaturę sterującą MIDI pod Xonara lub wspomniane E-MU 0204 USB - przecież to się do tego celu nie nadaje.

Przecież nie pod interfejs, tylko pod port usb komputera. Wcześniej miałem różne doświadczenia z tego typu sprawami, ale już mniejsza o to.

Ten Behringer U-Phoria UMC204HD dla mnie ciekawie się prezentuje, wcześniej go jakoś przeoczyłem. Także teraz waham się pomiędzy nim, a focusrite scarlett solo drugiej generacji. Jednak wydaje mi się, że ten drugi do moich potrzeb byłby bardziej adekwatny, muszę jeszcze przemyśleć to na spokojnie. Także dzięki za podsunięcie tego Behringer'a.

E-MU na Windows 10 już chyba nie działa.

Da się zainstalować sterowniki beta dla Windows 7. Nie wiem, jak działa ASIO, bo moje EMU 0202 używam właściwie tylko do pomiarów.

Ja mam Emu i działa na wszystkich windach po 10 włącznie, ale ludzie piszą o problemach stąd są to świetne karty w niskich cenach ale ryzyko zawsze występuje.

Czemu asus sie nie nadaje? bo to karty bardziej multimedialne niż do recordingu, sterowniki pisane pod ulepszacze dźwięku do gier itp, w Daw obstawiam że przy kilku rozbudowanych trackach nie podoła.

Przecież nie pod interfejs, tylko pod port usb komputera. Wcześniej miałem różne doświadczenia z tego typu sprawami, ale już mniejsza o to.

Chyba po to kupujesz interface z ASIO by pod niego podpiąć urządzenie sterujące via MIDI.

Jasne, można używać klawiatury sterującej pod USB ale to tak jakby się drapać ręką sąsiada w swoje prawe ucho.

Ja mam Emu i działa na wszystkich windach po 10 włącznie...

Ale jakie to dokładnie E-MU? Podaj pełne oznaczenie.

Jakby co to mam na sprzedaż używaną w idealnym stanie E-MU 0404 USB. Pełne opakowanie, sterowniki oryginalne, kompletne dołączane oprogramowanie. Mam trzy takie karty i stwierdzam, że jednej się chyba pozbędę.

Wszystkie komputery na jakich mam okazję bywać posiadają Windows 7, więc osobiście nie wiem jak te e-mu zachowuje się na nowszych systemach. Ze słyszenia wiem, że różnie.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Jednak ostatecznie zdecydowałem się dopłacić i zamówiłem scarlett 2i2 drugiej generacji. Mam nadzieję, że posłuży mi skutecznie przez dłuższy okres czasu. Dzięki wszystkim za wszelkie rady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.