Skocz do zawartości
IGNORED

Schiit Bifrost 4490 czy Rega DAC-R

sojer2005

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem na etapie wyboruDAC, transportem będzie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Mam dwa na typy:

1. Schiit Bifrost z AK4490 z sklepu w EU (kosztuje około 350 funtów). W PL znacznie droższy i praktycznie niedostępny.

2. Rega DAC-R z Wolfson wm8742 - być może wezmę na odsłuch z lokalnego sklepu.

Czy ktoś z Was miał możliwość bezpośredniego odsłuchania tych dwóch przetworników? Czy Rega będzie zdecydowanie lepsza niż Schiit?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/133889-schiit-bifrost-4490-czy-rega-dac-r/
Gość numik

(Konto usunięte)

podobny poziom, trochę inne cechy, nie można przecież napisać Ci co masz wybrać, ja napiszę jedynie, że jeśli Schiit Bifrost to Multibit, spora poprawa za znośną kasę. Oba dac z listy są dobre

Dzień dobry.

Niestety Schiit Audio nie będzie w Polsce dostępny w najbliższym czasie, prezentowane ceny na polskich stronach są praktycznie nieaktualne. Są to natomiast dwa dobre przetworniki, jednak każdy z nich oferuje trochę inną charakterystykę brzmienia. Schiit jest dokładny, szybki, analityczny. Rega natomiast gra bardzo plastycznie, dźwiękiem gęstym, dobrze wypełnionym, lekko zaokrąglonym. Wybór tak naprawdę zależy od indywidualnych preferencji oraz pozostałych elementów Twojego toru audio.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, myślę że poza wyżej wymienionymi przetwornikami będziemy w stanie zaproponować jeszcze kilka innych urządzeń. Oczywiście jest możliwość wypożyczenia urządzenia do testu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jest jescze 3 opcja: Marantz HD DAC-1.

W sumie mam już PM 8005 Marantza. I tu pytanie do użytkowników tego DAC - Audio Out w DAC Marantza są podzielone na dwie grupy: fixed and variable. Jaka jest tu różnica? Czy mogę będę mógł podłączyć fixed do Audio In w PM 8005?

Fixed czyli stałe maksymalne napięcie z dac.podpinasz właśnie w audio in.

Variable czyli sterowanie napieciem(głośnością)jest z poziomu DACa.Uzywane przy końcówkach mocy.

Ale widziałem w pm8005 wejście power amp direct(czyli prosto na końcówkę mocy) i tam można próbować z wyjścia variable

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.