Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe na kolumnach aktywnych.

Bandzio

Rekomendowane odpowiedzi

Co o tym sądzicie?

Zastanawiam się czy nie będzie to lepszej jakości dźwięk niż z amplitunera i jego końcówek mocy w klasie D 60wat/kanał x5 z kolumnami pasywnymi VS kolumna aktywna monitor studyjny, każdy z własnym wzmacniaczem na przetwornik x 5, do tego sub z serii. Myślę konkretnie nad złożeniem APS Aeon x5 + sub10 x2. Tylko czy podłączenie tego do amplitunera Anthem/Arcam i sterowanie tym nie będzie powodowało jakichś problemów?

https://www.audiostereo.pl/topic/133990-kino-domowe-na-kolumnach-aktywnych/

Wtedy potrzebujesz nie amplituner tylko procesor dźwięku. Wbudowane w amplituner koncowki mocy sa ci zbędne.

Generalnie to jest bardzo dobra droga o ile te klumny sie do czegos nadaja. Nie sluchałem.

Muszę przewietrzyć mój system…

Dokładnie. Jeśli chcesz podejść pod temat dobrze to albo zainwestuj w sam procesor(mimo że niestety są to urządzenia droższe od amplitunerów z wyjściami PRE), albo sprawdź czy tańszy odtwarzacz z wyjściem analogowym 7.1 regulowanym czasem nie spełnia Twoich oczekiwań.

Takie zestawienie nie pierwszy raz spotyka się na forum.

+ brak zmian w dynamice poszczególnych kanałów.

Co o tym sądzicie?

Zastanawiam się czy nie będzie to lepszej jakości dźwięk niż z amplitunera i jego końcówek mocy w klasie D 60wat/kanał x5 z kolumnami pasywnymi VS kolumna aktywna monitor studyjny, każdy z własnym wzmacniaczem na przetwornik x 5, do tego sub z serii. Myślę konkretnie nad złożeniem APS Aeon x5 + sub10 x2. Tylko czy podłączenie tego do amplitunera Anthem/Arcam i sterowanie tym nie będzie powodowało jakichś problemów?

Odtwarzacz BD Cambridge CXU i do tego Audium Comp 5 Active + Audium Center Active + Comp 3 Active na tył. Całość podłączona do PRE-OUT'ów w tym odtwarzaczu. Do tego ten odtwarzacz ma dwa wejścia HDMI co pozwala podłączyć np dekoder satelitarny i np HDI Dune. Do tego subwoofer REL czy Velodyne i nie ma lepszego systemu. Cenowo trochę boli, ale brzmienie mistrzostwo świata.
Gość

(Konto usunięte)

Święta racja kolego, sam jadę na Oppo105d plus końcówki mocy i mogę powiedzieć że amplitunerki to zabawki dla dzieci.

Mi do kompletu brakuje jeszcze końcówki na głośnik centralny, jadę narazie na tpa3116. Nie jest źle ale przydałoby się ze 100 Watt do mojego B&W HTM61s2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.