Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Denon avr-x3000

tryk016

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Niedawno zakupiłem amplituner demona avr-x3000.

Przyszła pora na kupienie kolumn do niego.

Pokój w którym będzie zestaw grał ma 20m2.

Możecie polecić jakieś kolumny do tego amplitunera.

Muzyka której głównie słucham to klubowa, country oraz trochę rocka.

Aktualnie przebywam w Anglii Wiec zakładam ze niektóre polskie produkcje mogą być tu niedostępne :-/

https://www.audiostereo.pl/topic/134142-kolumny-do-denon-avr-x3000/

Heja!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja bym bral te Dynki ilość i jakość basu oraz jego ciepło beda jak znalazł do klubowej muzy.

Aaaa cena tych Dynaudio to okazja... u nas były wyprzedawane po 4800 ex demo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Monitor audio rozważałem ale Silver 8, podobno jest zauwazalna różnica w dźwięku. A dynaudio nawet nie brałem pod uwagę dzięki za propozycję. Myślałem też nad dali zensor 7, ale niektórzy piszą że to kiepskie połączenie :-/

Zensor 7 mają zbyt misiowaty bas potrzebują mocnego trzymającego za mordę bas wzmacniacza... x3000 nigdy nie słyszałem ale generalnie kino domowe Denona ma raczej rozwlekły bas.. tak jak mój avr 3805.

Jak masz blisko do salonu to najlepiej posłuchać samemu. Do klubowej muzy ja bym brał Dynki.. z tym że za rok może Ci się gust muzyczny zmienić.

Silvera nie słuchałem ale inni polecają. Dodaj do listy Tannoy xt8, xt6, dc6t, precision 6.2, 6.4, mają dobry stosunek cena jakość.

GENERALNIE:

1. Koniecznie posłuchaj przed zakupem, opinie dotyczą nie tylko kolumn ale konkretnych osób.

2. Jak jesy szansa posłuchaj w pokoju docelowy - to że gra w salonie nie znaczy że zagra u Ciebie.. no i reszta systemu nie jest bez znaczrnia.. chociaż w salonie posłuchaj z tym samym wzmakiem.

Bierz te Dynie za te pieniądze cieżko kupić coś używanego tej klasy.. Denek da radę z nimi.. raczej.

Weź sobie silvery u richera mają je teraz na wyprzedaży. Dobrze łączą się z denonem. Ewentualnie jak dostaniesz w dobrej cenie qacoustic concept 40. Czasem spotyka się na nie duże rabaty. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.