Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo 656 + Pylon Pearl 5.0

kowol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam do Was pytanie. Zdecydowałem się już niemal na zestaw jak w temacie. Jednak jedna rzecz nie daje mi spokoju: Onkyo ma moc wyjściową 160 W/kanał, ale impedancję 6Ω. Pylon Pearl 25 mają impedancję 4Ω. Czy w związku z tym taki zestaw jest rozsądnym połączeniem czy raczej dość nieszczęśliwym?

Z góry dziękuję za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/134298-onkyo-656-pylon-pearl-50/

Dzień dobry.

Amplituner Onkyo TX-NR656 współpracuje praktycznie z kolumnami o impedancji 4-16 omów, tak więc nie ma żadnego problemu z połączeniem go z zestawem Pylon Audio Pearl 25 Set 5.0. Jest to połączenie jak najbardziej optymalne tak pod względem technicznym, jak i brzmieniowym. Szybkie, analityczne i dokładne Onkyo w połączeniu z dobrze wypełnionym, dociążonym, równym charakterem kolumn zaoferują pełny, dynamiczny, szczegółowy dźwięk, który docenimy tak podczas odsłuchu muzyki jak i kina domowego.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania. W przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Będzie to grało. Znaczy technicznie możesz to że sobą podłączyć. Dźwięk będzie równy, poprawny. Jeśli chcesz coś bardziej dynamicznego kinowego to idź w noty 550x czy też quantum 675 set.

Pozdrawiam i zapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.