Skocz do zawartości
IGNORED

DAC do Rocka i Metalu

ElMariachi

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze raz powiem sam Chromecast jest ok za taka kasę która kosztuje i troche mnie zaskoczyłeś pisząc że gra to słabo (podłaczyłeś go do wejścia optycznego czy coxial?). Weź na próbę IFI Ipurifer SPDIf i sygnał cyfrowy z Chromcasta przepuść przez IFI wpietego bezpośrednio w wejście Spdif w CA. U mnie różnica była ogromna. Musiało to pograć kilka dni ale już na starcie było słychać .

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

Jeszcze raz powiem sam Chromecast jest ok za taka kasę która kosztuje i troche mnie zaskoczyłeś pisząc że gra to słabo (podłaczyłeś go do wejścia optycznego czy coxial?). Weź na próbę IFI Ipurifer SPDIf i sygnał cyfrowy z Chromcasta przepuść przez IFI wpietego bezpośrednio w wejście Spdif w CA. U mnie różnica była ogromna. Musiało to pograć kilka dni ale już na starcie było słychać .

Tak, leci przez optical. A co to dokładnie jest?

Zobacz czy w ustawieniach Chromecasta masz włączone by była wykorzystywana pełna skala dynamiczna

Racja o tym zapomniałem. W ustawieniach Google Home gdzie widać Chromecasta zobacz czy masz właśnie włączony pełny zakres dynamiczny.

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

A pisalem Ci o Yamaszce wxc50

Wiem ze nie jest to Dac a jak sam zauwazyles Tv,czy dekoder po optyku doopy nie urywa.Yamaha by to uciągła nie gorzj.

Ja mam dekoder Vu+ solo2 a Pathos Dac nie czaruje dźwiękiem z niego.

Yamaha jako streamer za 1500zeta jest cool

A pisalem Ci o Yamaszce wxc50

Wiem ze nie jest to Dac a jak sam zauwazyles Tv,czy dekoder po optyku doopy nie urywa.Yamaha by to uciągła nie gorzj.

Ja mam dekoder Vu+ solo2 a Pathos Dac nie czaruje dźwiękiem z niego.

Yamaha jako streamer za 1500zeta jest cool

Aha,Chromecasty itp wynalazki to wciąż półśrodki

Dodam że mam podstawkowe kolumny i dźwięk z dekodera czy filmy z Oppo 103d mają spłaszczony bas przy filmach.

Stojące kolumny miałyby inny wydźwięk.

Ale płyty CD oraz Tidal z Oppo przez Pathosa jest miodzio,wiadomo że kable coś tam utęperowały ponieważ system na Primare jest czuły na ten zabieg

Właśnie też się zastanawiałem nad tą Yamahą...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.