Skocz do zawartości
IGNORED

Roland UA-55 vs. AK100 jako DAC

astigmatic

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Prosiłbym o porównanie funkcji DAC w Roland UA-55 Quad Capture i Astell&Kern AK100. Sprzęt ma poprawić jakość dźwięku na linii:

laptop -> wzmacniacz (Pioneer A-221 i zwykłe kolumny Sony SS-H771) oraz

laptop -> słuchawki (AKG K550 MK2).

Wiem, że porównywane urządzenia mają również zupełnie inne zastosowanie i cenę. Interesuje mnie jednak ich wykorzystanie w opisanym zakresie i poprawa jakości słuchanej muzyki :)

Z góry dziękuję za pomoc!

https://www.audiostereo.pl/topic/134498-roland-ua-55-vs-ak100-jako-dac/

Prosiłbym o porównanie funkcji DAC w Roland UA-55 Quad Capture i Astell&Kern AK100.

Astell&Kern - co to w ogóle jest?! To jakiś dowcip chyba. Maszynka za 2 tyś złotych dla dzieci.

Roland ma pełne ASIO, stabilne sterowniki i bezproblemową integrację z systemem operacyjnym.

Chcesz wydać 2 tyś zł na kontroler/przetwornik to zobacz sobie jakie cuda można za to dostać - przykładowo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w opcji do 2 tysięcy zł można wręcz przebierać jak w ulęgałkach.

Hmm, właśnie zauważyłem, że Roland Super UA można już nabyć za mniej niż 2 tyś złotych.

Jeśli ktoś ma zamiar używać jako źródła komputera to Roland Super UA jest rewelacyjny. Szkoda, że nie ma wejść cyfrowych na pokładzie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

mam rolanda oczko większego - okta captu

- stabilny jak skała - bardzo dobry bas - góra spokojna

jak na sprzet studyjny to dość "muzykalny"

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Ja mam Rolanda UA-S10 i Rolanda Quad-Capture, jakość dzwięku UA-S10 jest o wiele lepsza. Czasami da się kupić Roland'a UA-S10 w Thomann poniżej 1000zł.

Sterowniki są super stabilne w obu kartach. Polecam Rolanda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.