Skocz do zawartości
IGNORED

Podłączenie starego subwoofera do amplitunera

ginofelino

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Posiadam subwoofer Philips® SW 700 w00x Subwoofer Passive ze starego kina domowego i pytanie moje brzmi czy da się go podłączyć do amplitunera Onkyo tx-nr656? Jeśli się da to zrobić to proszę o podpowiedź jak

Najprościej kupić panel subwooferowy filtrująco- wzmacniający i "uaktywnić" subwoofer. Choć wlasciwie w przypadku amplitunerów kd, filtry w subwooferze są zbędne.

Jest tylko jeden szkopuł- czy warto?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proszzzz... W cenie panelu ładny, tani, choć na pewno lepszy od tego Filipa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Też używam pasywnego (a nawet dwóch pasywnych) subwooferów w kinie domowym. Zasilam je po prostu końcówką mocy a wszelkich ustawień dokonuję z poziomu amplitunera. Wiąże się to oczywiście z dodatkowym klockiem na półce i dodatkowym wydatkiem - jakiś stary wzmacniacz (od niego będzie sporo zależało, czy porządnie to zagra) plus interkonekt. Pytanie tylko, czy ten Philips jest wart zachodu - na to po prostu nie jestem w stanie odpowiedzieć.

@miś1185 - ale po co? W/w ampituner ma 2 wolne końcówki mocy, w pełni konfigurowalne z pilota. Kupić rca x rca i poczytać instrukcję. Taniej i lepiej się nie da!

Taniej to z pewnością się nie da. :) Ale wiem, jak Onkyo RZ900 napędza mi subwoofer pasywny, wiem, jak to robi wzmacniacz niespełna 60-watowy, i wiem jak to robi ponad 100-watowy. Zdecydowanie najgorzej wypada w tym RZ900, więc jedynie mogę się domyślać, że jeszcze gorzej będzie w przypadku modelu 656.

Używasz Zone 2? Jeżeli nie to z Sub out podepnij na wejście Zone 2 - tam masz 2 końcówki wolne.

Tzn. na wejście aktywne w Zone2? Będzie działać, dopóki przypadkiem nie wybierzesz tego wejścia także na strefie głównej. A wtedy może zdrowo łupnąć ;)

@popej - wiem co masz na myśli. Trzeba się z tym pilnować. Jest opcja blokady ustawień. Albo ustawić głośność Variable i regulować samemu z pilota.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.