Skocz do zawartości
IGNORED

Sub REL R305 problem po wymianie głosnika

holskk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jakis czas temu glosnik zaczal wydawac dzwieki jak uderzenie w karton, dlatego poszukałem serwisu i oddalem go do naprawy. Po tygodniu otrzymalem odpowiedz ze diagnostyka potwierdzila ich przypuszczenia i jest uszkodzony głosnik - wymiana koszt ok 130funtów. 2 Tygodnie pozniej odebrałem suba i jak sie okazało sub działał lepiej ale nadal przy nizszych rejestrach mozna było slyszec ten dzwiek jakby kartonowy. Pojechalem z powrotem do serwisu z wlasnym wzmakiem zeby im pokazac o co chodzi, bo na miejscu nie mieli nawet jak tego sprawdzic... Kierownik podczas odtwarzania muzyki wymacał membrane i stwierdzil ze głosnik czy cos jest zle wycentrowany. Kolejne 2 tygodnie pózniej otrzymałem suba z nowym glosnikem i znowu jest lekka poprawa ale dzwiek jak uderzenie w karton tylko kiedy membrana musi sie mocno wychylic.

Prosze o jakas porade co to moze byc.

Podlaczone kablem neutrik speakon do Roksna candy k2

Dodam ze mieszkajac w UK mam ograniczone pole manewru.

Dla mnie wygląda jak nieudolna próba regeneracji tego przetwornika, jesteś pewny że wymieniony został głośnik na nowy? Trochę to dziwne zwłaszcza, że jak piszesz sytuacja się powtórzyła 3 razy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.