Skocz do zawartości
IGNORED

Creek Evo 2 vs Rega Brio-R

fido920

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, rozglądam się ostatnio za DACiem i wpadłem na ogłoszenie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Trochę kusi mnie żeby spróbować Creeka Evo 2 do Audio Physic Yara Classic, to ponoć polecane zestawienie. Kasa na DACa jest (miał być do 2 tysi), ale rozkminiam teraz opcję zakupu wzmacniacza, potem sprzedaż Regi i za uzyskaną kasę zakup Daca. Poproszę o opinie czy zyskam coś na takiej wymianie w jakości brzmienia. POwiedziałbym, że teraz brakuje "powera", stereofonii, "powietrza", bas jest ale hmm mało przekonujący. Ogłoszenie wydaje się być ok, oczywiście pofatyguję się do Łodzi w razie zakupu. Zyskałbym na jakości w przypadku wymiany wzmacniacza? Do tej pory miałem pomysł taki, że jak dorobię się dobrego źródła/DACa będę kombinował ze wzmacniaczem. Ale ciągle mnie coś kusi żeby pokombinować...;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

https://www.audiostereo.pl/topic/134548-creek-evo-2-vs-rega-brio-r/

Dzień dobry.

Tak naprawdę to podobnej klasy wzmacniacze, może trochę na plus dla Creek wyższa moc i większa wydajność, która może się przydać przy AP. Proponuję jednak przed decyzją zakupu posłuchać na swoich kolumnach.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Tak naprawdę to podobnej klasy wzmacniacze, może trochę na plus dla Creek wyższa moc i większa wydajność

czyli najpierw DAC?

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

Jeśli jesteś z okolic Łodzi, to zapraszam na odsłuch dwóch wzmacniaczy lampowych, z których każdy powinien Cię miło zaskoczyć - opcja tańsza Yaqin MS-30L (https://www.q21.pl/yaqin-ms-30l.html) oraz polska konstrukcja Fezz Audio Silver Luna (https://www.q21.pl/fezz-audio-silver-luna.html).

Zapraszam serdecznie na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zamienił stryjek siekierke na kijek. Nie będzie żadnej uzasadniającej wydatek zmiany.

AP lubi sie z lampa, jakies 40W z pushpulla powinno ladnie napedzic te Yary

no i właśnie o takie odpowiedzi mi chodzi, najpierw DAC, a potem kombinacje ze wzmacniaczem. Lampa zawsze mi się marzyła, ale chyba mają ograniczoną funkcjonalność...? No i ceny zawsze dużo wyższe...Jeśli jeszcze ktoś ma jakieś doświadczenia poproszę o komentarz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.